2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bekapcsolódhatnak a háborúba a Leopard tankok, Moszkva üzent Németországnak

Hirdetés

Bekapcsolódhatnak a háborúba a Leopard tankok, Moszkva üzent Németországnak

A kormányfő a Die Welt című lap Gazdasági csúcstalálkozó című fórumán a lap hírportálján közölt beszámoló szerint rámutatott, hogy a hadiipari exportot szabályozó előírások határozzák meg azt az eljárást, amellyel dönteni kell a külföldön értékesített német termékek továbbadásáról harmadik országnak.

Ezt az eljárást le is folytatják, és a lengyel kérést az ügy által megkövetelt sürgősséggel kezelik – tette hozzá Olaf Scholz. A nem nyilvános fórumon a Die Welt beszámolója szerint hozzátette, hogy a kérés jóváhagyását a washingtoni vezetéstől teszik függővé.

Mint mondta, „soha nem egyedül cselekszünk, hanem szorosan egyeztetve legfontosabb partnereinkkel, mindenekelőtt az Egyesült Államokkal”. A német lakosság támogatja ezt az alapelvet, és a kormány kitart mellette – húzta alá a kancellár.

A lengyel kormány keddi tájékoztatása szerint hivatalosan megkérték a német kormányt arra, hogy járuljon hozzá a lengyel hadseregnek vásárolt Leopard 2 harckocsik egy részének, korábbi adatok szerint 14 darab átadásához az orosz támadás ellen védekező ukrán erőknek – írja az MTI.

Hirdetés

Kreml: Nem tesz jót, ha Kijev német tankokat kap

A Leopard harckocsik Ukrajnába szállítása nem tesz majd jót […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/24/haboru-ukrajna-oroszorszag-leopard-harkocsi-nemetorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hetven nap alatt kelt át az Antarktiszon egy brit katonanő

Hetven nap alatt kelt át az Antarktiszon egy brit katonanő

Korábban a nők között a leghosszabb, kísérő nélküli antarktiszi expedíció rekordját 1381 kilométerrel a német …