2022. május 19., csütörtökMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
2022.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 376,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bejelentették, hogy mikortól lehet visszatérni Kijevbe

Hirdetés

Bejelentették, hogy mikortól lehet visszatérni Kijevbe

A február 24-én kezdődő orosz invázió első két hetében olyan volt Kijevben az élet, mintha mi sem történt volna; csend és nyugalom volt, csupán egy-egy dördülés volt hallható a kijevi lakosoknak – ezek emlékeztették őket, hogy az országban dúl a háború. Azonban március közepén elérték a harcok az ukrán fővárost is: két nagy robbanásról számoltak be a Borscsahivkai kerületben. Ezután a kijevi támadások megszaporodtak, és több halálos robbantásról számoltak be a hatóságok.

Ennek ellenére a helyzet sosem vált olyan súlyossá, mint az ország legkritikusabb pontjain: Harkivban, Herszonban vagy Mariupolban. Legalábbis ezt hittük egészen április elejéig, amikor az ukrán hatóságok lemészároltak tucatjait fedezték fel a Kijev körüli visszafoglalt területekről, miután március végén az orosz csapatok elkezdtek kivonulni a térségből. Bár a város még mindig nem biztonságos teljes mértékben, a Vitalij Klicsko fővárosi polgármester szerint fokozatosan mindenki visszatérhet a városba. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/07/mar-tudni-hogy-mikortol-lesz-biztonsagos-kijev/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bevetik az oroszok Zadirát, a pusztító lézerfegyvert

Bevetik az oroszok Zadirát, a pusztító lézerfegyvert

Oroszország szerdán közölte, hogy új generációs lézerfegyvereket használ Ukrajnában drónok és egyéb harci eszközök elpusztítására. Vlagyimir …