2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Beismerő vallomást tesz az Audi volt főnöke a dízelbotrányról

Hirdetés

Beismerő vallomást tesz az Audi volt főnöke a dízelbotrányról

Rupert Stadler korábbi Audi-főnök kész beismerő vallomást tenni a dízelbotrányban játszott szerepéről, ha cserébe a bíróság felfüggeszti börtönbüntetését ő pedig 1,1 millió eurót (több mint 370 millió forintot) fizet – közölte ő és védője szerdán.

A korábbi Audi-főnök védőcsapata közölte, hogy ügyfelük május 16-án tesztnyilatkozatot. Mint közölték, a bíró a vallomás után dönti el, hogy az teljes beismerő vallomásnak minősül-e, majd júniusban hoz ítéletet az ügyben. A Reuters szerint nem egyértelmű, hogy Stadler személyesen vagy az ügyvédein keresztül tesz vallomást.

A portál információi szerint

Az ügyészek beleegyeztek az egyezségbe.

Hirdetés

A bíró azt mondta, hogy felfüggesztik a 60 éves Stadlerre rótt 1,5-2 év börtönbüntetést, ha ő beleegyezik a beismerő vallomás megtételébe.

Az ügyészek korábban 2 millió eurót kértek Stadlertől, – korábbi bérére, valamint pénzügyi és ingatlanvagyonára hivatkozva – Stadler csapata azonban azzal érvelt, hogy már az 1,1 millió euró is túl magas ár, mivel ügyfelüknek jelenleg nincs jövedelme, és jelentős jogi költségekkel kell számolnia.

A VW dízelbotránya 2015 szeptemberében kezdődött, amikor az Egyesült Államok Környezetvédelmi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/05/03/dizelbotrany-audi-volt-fonok-beismero-vallomas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megarengésre készülnek Japánban, ezért katasztrófák esetére ételautomatákat telepítenek

A napokban beüzemelt két ételautomatát úgy tervezték, hogy maguktól felnyíljanak és – egyébiránt pénzért kínált …