2022. augusztus 14., vasárnapMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.14. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bécsben készülnek feléleszteni az iráni atomegyezményt

Hirdetés

Bécsben készülnek feléleszteni az iráni atomegyezményt

„A labda Washingtonnál van, hogy megmentse az egyezményt” – írta Ali Bagheri Kani iráni főtárgyaló a Twitteren, mielőtt elindult Bécsbe, hogy a 2015-ös iráni atomegyezményről tárgyaljanak az Egyesült Államokkal. Továbbá arra kérte az amerikaiakat, hogy éretten és felelősségteljesen álljanak a feladathoz. 

Úton Bécsbe, hogy előremozdítsuk a tárgyalásokat. A felelősség azokon van, akik megszegték a megállapodást, és nem tudtak elhatárolódni a baljós örökségtől

– fogalmazott Bagheri Kani. Majd hozzátette: az amerikaiaknak meg kell ragadniuk a lehetőséget, amelyet a tagállamok felajánlottak.

Heading to Vienna to advance the negotiations. The Onus is on those who breached the deal & have failed to distance from ominous legacy. The US must seize the opportunity offered by the JCPOA partners’ generosity; ball is in their court to show maturity & act responsibly.

Hirdetés

— علی باقری‌کنی (@Bagheri_Kani) August 3, 2022

Irán és az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, az Egyesült Államok, Kína, Oroszország, Franciaország és Nagy-Britannia, valamint Németország a 2015-ben szerződés segítségével állapodott meg abban, hogy Irán nukleáris tevékenységének korlátozása fejében fokozatosan feloldják a Teherán ellen elrendelt büntetőintézkedéseket.

A nukleáris paktumot azonban Donald Trump amerikai elnök 2018-ban felmondta, és újra szankciókat vezetett be Teherán ellen, amelyre válaszul Irán azzal válaszolt, hogy újraindította, majd felgyorsította az urándúsítást.

Idén márciusban az egyezség Teherán és Joe Biden amerikai elnök között közel került az újbóli életbe lépéshez, de a tárgyalások abbamaradtak. Teherán ugyanis olyan <a href="//index.hu/kulfold/2022/02/20/iran-teheran-atom-egyesult-allamok-ensz-donald-trump-joe-biden/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/03/iran-egyesult-allamok-becs-atomegyezmeny-teheran-nuklearis-fegyverkezes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tragédia a zenei fesztiválon, halálos áldozatot is követelt a szörnyű vihar

A Valenciától délre, Cullera városában rendezett Medusa elektronikus zenei fesztivált szombat hajnalban heves vihar érte. …