2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bangladesben bezáratták a legnagyobb ellenzéki újságkiadót

Hirdetés

Bangladesben bezáratták a legnagyobb ellenzéki újságkiadót

A Dainik Dinkal, nagy példányszámú újság több mint három évtizede a Bangladesi Nacionalista Párt (BNP) egyik fontos hangadója. Több száz újságírót és sajtómunkást foglalkoztat, és olyan híreket is közöl, amelyeket a többségében kormánypárti üzletemberek által finnanszírozott többi újság csak ritkán tesz közzé.

Ide tartoznak például a BNP aktivistáinak gyakori letartóztatásai és az ellenzéki párt támogatói ellen indított hamis ügyek ezrei.

a döntés az ellenzéki hangok elnyomását tükrözi.

A Bangladesi Nemzeti Párt (BNP) támogatói a hónap elején Barisalban az utcára vonultak, hogy Sheikh Hasina miniszterelnök lemondását követeljék.

Hirdetés

A szakszervezetek és újságírók is kisebb utcai tüntetéseket tartottak.

Múlt hónapban Haszina kormánya titkosszolgálati jelentésekre hivatkozva elrendelte 191 olyan weboldal bezárását, amelyeket “államellenes hírek” közzétételével vádolt.

A bangladesi kormány korábban már többször blokkolt weboldalakat, nevezetesen 2018 decemberében is, az országos választások előtt.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230220-banglades-bezarat-ellenzeki-ujsag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …