2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Balra zárna az olasz Öt Csillag Mozgalom

Hirdetés

Balra zárna az olasz Öt Csillag Mozgalom

Brüsszelben tárgyal csütörtökön Enrico Letta, az olasz Demokrata Párt (PD) főtitkára azzal kapcsolatban, hogy az olasz Öt Csillag Mozgalom (M5S) csatlakozna az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójához, az S&D-hez – írta az Euractiv. Az elitellenesnek indult párt képviselői jelenleg a függetlenek közé tartoznak.

Giuseppe Conte volt olasz kormányfő, az M5S vezetője október 25-én tárgyalt Lettával az S&D-hez való csatlakozás lehetőségéről. A PD üdvözölte annak lehetőségét, hogy egy frakcióba kerüljenek a nyolc M5S-képviselővel, az azonban nem világos, hogy egyikük, a függetlenként EP-alelnöknek megválasztott Massimo Castaldo így is megtarthatná-e a posztját.

Luigi Di Maio külügyminiszter, az M5S politikusa múlt szombaton azt nyilatkozta, hogy progresszív koalíciót akarnak építeni Európába, így merült fel a szociáldemokratákhoz való csatlakozás.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/10/balra-zarna-az-olasz-ot-csillag-mozgalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

Kiszáradt folyómederben tüntettek a vízhiány miatt

A vízhiány miatt törtek ki tüntetések Irán harmadik legnagyobb városában, Iszfahánban, ahol a karhatalom könnygázzal és gumibotokkal oszlatta szét a …