2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Baj van a laboratóriumban: sok az új osztrák fertőzött, szigorítások lesznek

Baj van a laboratóriumban: sok az új osztrák fertőzött, szigorítások lesznek

Április óta nem regisztráltak egy nap alatt Ausztriában annyi új koronavírus-fertőzöttet, mint az elmúlt huszonnégy órában: 403 esetet jegyeztek fel, több mint a felüket Bécsben. A nyugati tartományokban, illetve a hazánkkal határos Burgenlandban jobbak a mutatók. A vírushelyzet az elmúlt napokban felbolydította az osztrák közéletet. 

Ausztria érintettebb régióiban az ősszel és a télen ismét szigorúbb intézkedések lesznek. Ezt már ma elmondhatom önöknek 

– mondta csütörtökön délután Sebastian Kurz kancellár. Karl Nehammer belügyminiszter pedig figyelmeztetett: szigorúan megbüntetik azokat, akik megsértik a karanténelőírásokat. Több százan már feketelistára kerültek. Most Grazban több mint kétszáz újabb embernek kell ügyelnie a regulára: ők egy olyan partin vettek részt még augusztus végén, ahonnan egy fertőzött is kikerült. 

Sebastian Kurz

Sebastian Kurz

Fotó: Florian Wieser / MTI / EPA

A legfrissebb számok szerint Ausztriában több mint 28 ezren fertőzödtek meg a Covid-19-cel, és 735-en haltak bele a kór szövődményeibe eddig. Több mint 1,2 millió embert már teszteltek, és januárra 600 ezer adag vakcinát akarnak beszerezni, hogy megkezdjék a tömeges oltásokat – a sorban az egészségügyi dolgozók lesznek az elsők, ígérik. 

Bécsben egy nap alatt 203 új fertőzöttet jegyeztek fel, sőt az első iskolások is karanténba kerültek azóta, hogy a hét elején megkezdődött a tanév. A Vienna International School nemzetközi iskola hat tanulójáról van szó, de arra számítanak: a szigorú maszkviselési szabályokkal elejét tudják venni a kór terjedésének. Egymillió iskolás egészsége a tét Ausztriában, és sok helyütt ugyanazokkal a gondokkal küszködnek, mint nálunk: tudják-e biztosítani a rendszeres fertőtlenítést és a szellőztetést. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/03/baj_van_a_laboratoriumban_ot_honapja_nem_volt_ennyi_uj_fertozott_ausztriaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Még öt borítékot adott fel a nő, aki mérgező levelet küldött Donald Trumpnak

Még öt borítékot adott fel a nő, aki mérgező levelet küldött Donald Trumpnak

Hétfőn a montreali rendőrség házkutatást tartott egy lakásban annak a nyomozásnak a részeként, amelyben egy …