2023. december 2., szombatMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2023.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Azt állította, rákos, meg azt is, hogy nem a pénzért hazudott

Hirdetés

Azt állította, rákos, meg azt is, hogy nem a pénzért hazudott

A húszéves Madison Russo soha nem szenvedett hasnyálmirigyrákban, leukémiában, és a gerincét sem vette körül egy méretes tumor – amint azt a közösségi médiában állította. Ennek ellenére több mint négyszáz vajszívű adományozónak esett meg rajta a szíve, akik összesen csaknem negyvenezer dollárt, napi árfolyamon több mint 14 millió forintot utaltak a számlájára.

Russo persze lebukott, a bíró azonban elnéző volt vele szemben, és nem küldte a rácsok mögé.

Tíz év felfüggesztett börtönre és az átvertek teljes kártalanítására ítélte, ráadásul egy 1370 dolláros pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a vádlottat – jelentette a CBS News.

Hirdetés

A bettendorfi nő már a nyáron beismerte bűnösségét – a vádirat szerint – a legsúlyosabb minősítésű, szándékos lopásban. A mostani tárgyaláson a bíró elutasította a védelem kérését, hogy a hároméves próbaidő letelte után töröljék a priuszt.

An Iowa woman who falsely claimed to have cancer and documented her “battle” on social media will stay out of prison after a judge gave her probation and a suspended sentence. https://t.co/DYLW4vdGMw

— CBS News (@CBSNews) October 23, 2023

Azoknak, akik a jövőben találkoznak a vádlottal, tudniuk kell „bűnözői múltjáról” – érvelt John Telleen bíró, és hozzátette: „A súlyos bűncselekmények súlyos következményekkel járnak”.

„Ezzel a módszerrel becsapta a barátait, a családját, a közösséget, a rák tényleges áldozatait, a jótékonysági szervezeteket és azokat az ismeretleneket, akiket a tragikusnak tűnő történet arra ösztönzött, hogy adakozzanak az ön megsegítésére” – emlékeztette a bíró a vádlottat.

„Nem vagyok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/26/egyesult-allamok-halalos-betegseg-rak-adomany-jotekonykodas-csalas-szelhamos-kozossegi-media/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …