2021. január 18., hétfőMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ázsia szegény országaiban most robban be a járvány

Hirdetés

Ázsia szegény országaiban most robban be a járvány

Indiában a járvány kezdete óta tegnap nőtt legjobban az újonnan regisztrált esetek száma: több mint 6000 új fertőzést találtak 24 óra alatt. A meredek emelkedés különösen fájdalmas az ország számára, hiszen a kormány nemrég határozott arról, hogy elkezdi enyhíteni a lezárási intézkedéseket. 

Hirdetés

Ezzel egy időben az indiai légitársaságok elkezdtek felkészülni arra, hogy bizonyos belföldi járatokat újraindíthatnak. Az indiai közegészségügyi hatóság egyik epidemiológusa szerint bár ez az éles növekedés valóban azután következett be, hogy a kormány feloldott bizonyos, az emberek mozgását korlátozó rendelkezéseket, a járványgörbe Indiában még mindig sokkal kedvezőbben alakul, mint a világ sok országában.

Indiában eddig 118 ezer fertőzöttet találtak, a számuk egyetlen nap alatt 5 százalékkal nőtt. Közülük 3583-an haltak meg. A szakember – kétes magabiztossággal – úgy vélekedett, hogy az országnak

úgy tűnik, megvan a kapacitása a koronavírus visszaszorítására.

Bár az indiai országos lezárást a hónap végéig meghosszabbították, az utazási és kijárási korlátozásokat a kevésbé súlyosan érintett államokban enyhítették. A belföldi repülőjáratok 30 százaléka várhatóan újraindul jövő hétfőtől. 

Indonéziában is gyorsul a járvány. A hét végén tartják (pontosabban tartanák, bár kérdés, hogy az emberek mennyire tartják be a járványellenes ajánlásokat) a ramadán végét jelentő ünnepségeket. Ezek jellemzően hatalmas tömegeket vonzanak a világ negyedik legnépesebb országában, és a szociális távolságtartás nehezen összeegyeztethető a fesztiválok jellegével.

Emiatt sok szakértő a fertőzés terjedésének további gyorsulásától fél Indonéziában. Az országban legutóbb 973 új esetet jelentettek, ez a legmagasabb napi esetszám eddig. Bár ez az adat nem tűnik túl soknak, az indonéz adatokat erős fenntartással kezeli sok szakértő, hiszen az ország sokáig egyetlen fertőzést sem ismert el, holott rendkívül intenzív kapcsolatokat ápol Kínával.

A hivatalos adatok szerint 21 ezer fertőzöttről tudnak az országban, de minden […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/22/azsia_szegeny_orszagaiban_most_robban_be_a_jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karantén vár az Angliába érkezőkre, kötelező a negatív teszt

Karantén vár az Angliába érkezőkre, kötelező a negatív teszt

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült …