2021. szeptember 21., keddMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
2021.09.21. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 352,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 324,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Azonnali kivégzésekbe kezdtek a tálibok

Hirdetés

Azonnali kivégzésekbe kezdtek a tálibok

Azonnali kivégzéseket hajtanak végre a tálibok az uralmuk alá hajtott afganisztáni területeken, emellett – mint ahogy az várható volt – korlátozták a nők jogait, és folytatják a gyerekkatonák toborzását – közölte Michelle Bachelet, az ENSZ emberjogi főbiztosa, hitelesnek minősítve az erről szóló jelentéseket. 

A tálibok kilenc napja vonták ellenőrzésük alá Afganisztánt, amit a főváros, Kabul elfoglalásával pecsételtek meg. Az iszlám szélsőséges irányzatát követő fegyveresek a 2001-es amerikai inváziót megelőző rémuralmukhoz képest egy visszafogottabb imázst próbálnak a nemzetközi közösség elé tárni, de szakértők szerint csak idő kérdése, hogy a tálibok a régi formájukat hozzák.

Egyre több jelentés érkezik arról, hogy a fegyveresek házról házra járva kutatják a NATO-val együttműködőket, kilátásba helyezve, hogy ha nem adják fel magukat, családjukon torolják meg az együttműködést. Emellett folytatják az újságíró-gyilkosságokat is.

Miközben a tálibok a „tisztogatások” mellett kormányalakításon tevékenykednek, NATO-szövetséges országok fejvesztetten igyekeznek a tálib rezsimtől rettegő afgánokat kimenekíteni az országból a még amerikai ellenőrzés alatt álló Kabuli repülőtérről. Mintegy 50 ezer afgánt szállítottak el a forrongó országból, csak a keddi napon húszezer ember hagyta el az országot légi úton.

Hirdetés

Az amerikai evakuációs programban szövetséges országok, köztük Magyarország is részt vesz, a kialakult káosz miatt azonban a tálibokkal való megegyezéssel ellentétben az Egyesült Államok tovább maradna augusztus 31-nél a közép-ázsiai országban, hogy ki tudják menekíteni a menekülőket. A Washington Post értesülése szerint a CIA vezetője éppen ennek érdekében <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/08/24/talib-taliban-kivegzes-ensz-afganisztan-evakuacio-kabul-repuloter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Joe Biden nem hisz az új hidegháborúban

Nem hisz újabb hidegháborúban az amerikai elnök. Egy magas rangú washingtoni kormányzati tisztségviselő szerint Joe …