2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Azért vonhatják felelősségre, mert megakadályozott egy háborút Kínával

Hirdetés

Azért vonhatják felelősségre, mert megakadályozott egy háborút Kínával

Kínzó kérdések elé néz Mark Milley amerikai vezérkari főnök az amerikai szenátusnak a fegyveres erőkért felelő bizottsága előtt kedden. A meghallgatásra beidézett tábornok ugyanis gyaníthatóan minimum fegyelemsértést követett el azzal, hogy lépéseket tett annak érdekében:

Donald Trump volt amerikai elnök ne tudjon háborút kirobbantani Kína ellen. 

Hirdetés

A Richard Nixon bukásához vezető Watergate-botrányt feltáró Bob Woodward sztárújságíró új könyve, a Veszedelemben (Peril) szerint Milley legalább kétszer lépett közvetlen kapcsolatba kínai hivatali kollégájával, hogy megnyugtassa: az Egyesült Államoknak nem áll szándékában meglepetésszerű támadást indítani az ázsiai ország ellen, és hogy időben tájékoztatja arról Pekinget, ha az amerikai elnök elrendelt volna egy ilyen katonai lépést. 

A könyv szerint Milley attól tartott, Donald Trump háborút robbant ki Kína ellen, hogy elterelje a figyelmet <a href="//index.hu/kulfold/2021/09/27/kivegzes-valasztasi-csalas-donald-trump-elnokvalasztas/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/09/28/donald-trump-haboru-tabornok-atom-kina-kongresszus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiderült, kik voltak az Albániában meghalt orosz turisták

A hatóságok megnevezték azt a négy orosz turistát, akik pár nappal ezelőtt vesztették életüket egy albán …