2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ukránok szerint 122 ezer orosz katona van a határ közelében

Hirdetés

Az ukránok szerint 122 ezer orosz katona van a határ közelében

Ami a csapatok számát illeti… Ma azt látjuk, hogy Oroszországban határunktól 200 kilométeres távolságon belül 122 ezer, 400 kilométeres sugarú körben pedig 143 ezer 500 katona tartózkodik”

– válaszolta az RNBO vezetője arra a kérdésre, hogy növekszik-e az orosz katonák létszáma Ukrajna határainál.Danyilov azt mondta, hogy 2014 óta soha nem volt nyugodt a helyzet Ukrajna határai közelében, de az elnök és az ország legfelsőbb katonai vezetése „kézben tartja a helyzetet”, és felkészülnek annak esetleges súlyosbodására.

Emlékeztetett arra is, hogy 2022. január 1-jével életbe lép „a nemzeti ellenállás alapjairól” szóló törvény, amely – szavai szerint – tovább erősíti az ország védelmi képességét. 

Hirdetés

A területi védelem, ha kell, mindenképpen visszaveri az agresszort. A puskaport szárazon kell tartani, célszerű nem használni, de ha kell, minden állampolgár tudja, mit kell tennie

– hangoztatta Olekszij Danyilov.

A nemzeti ellenállásról szóló, Volodimir Zelenszkij elnök által beterjesztett törvényt júliusban fogadta el a parlament. A jogszabály lényegében arról szól, miként kell felkészíteni a polgári lakosságot Ukrajnában az állampolgári feladatai teljesítésére háború esetén. Ennek része a területi védelem, vagyis az állampolgárok bevonása a harcok sújtotta területeken a védekezésbe.

November elején az ukrán védelmi minisztérium saját hírszerzési adatokra hivatkozva […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/23/orosz-katonak-ukran-hatar-olekszej-danyilov-hadero/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Példátlan esőzések pusztítanak Uruguayban. Az EL Pais beszámolója szerint az esőzések leginkább a fővárost, Montevideót, …