2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ukrán hírszerzés szerint Oroszország a diákok tömeges mozgósítására készül

Hirdetés

Az ukrán hírszerzés szerint Oroszország a diákok tömeges mozgósítására készül

„Az Orosz Föderáció intézkedéseket tesz a következő mozgósítási hullám biztosítására. Jelenleg aktívan keresik a lehetőséget a felsőoktatási intézmények hallgatóinak tömeges mozgósításának biztosítására” – jelentette az ukrán katonai hírszerzés sajtószolgálata.

A védelmi hírszerzés szerint úgynevezett riadóállomásokat hoznak létre, amelyek a katonai komisszárokat segítik a nappali tagozatos hallgatóknak szóló idézések kézbesítésében.

Hirdetés

A Novoszibirszk Állami Pedagógiai Egyetem, a Tomszki Műszaki Egyetem és a Tomszki Állami Pedagógiai Egyetem vezetősége olyan dokumentumokat adott ki, amelyek kötelezik az intézmények tanszékeit, hogy bizonyos számú diákot és alkalmazottat osszanak be a riadóállomásokon való munkavégzésre. Állítólag mindez több esetben a diákok és alkalmazottak beleegyezése, sőt előzetes tájékoztatása nélkül történik.

A tervek szerint olyan állampolgárokat is bevonnak, akik hivatalosan nem tartoznak a mozgósítás hatálya alá. Az oktatási intézmények vezetőit bízzák meg az állomások irányításával – jelentette az <a href="https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/02/21/7390250/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/21/haboru-ukrajna-oroszorszag-mozgositas-diakok-tanulok-vlagyimir-putyin/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

114 késszúrással ölt meg egy 13 éves lányt egy 16 éves fiú

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a 16 éves Aiden Fuccit, aki 114 késszúrással megölte a 13 éves …