2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ukrán háború miatt robbanthatott európai lőszerraktárakat az orosz katonai hírszerzés

Hirdetés

Az ukrán háború miatt robbanthatott európai lőszerraktárakat az orosz katonai hírszerzés

A bolgár ügyészség szerdán jelentette be, hogy hat orosz állampolgárt gyanúsít azoknak a robbanásoknak az előidézésével, amelyek 2011 és 2020 között történtek Emilijan Gebrev bolgár fegyverkereskedő készleteit tároló raktárakban.

Van bizonyos hasonlóság a hadianyaggyárakban történt négy robbanás között, ugyanis olyan készletek semmisültek meg, amelyeket Ukrajnának, illetve Georgiának szántak. A nyomozás eredményei alapján az a megalapozott következtetés vonható le, hogy a bulgáriai robbanások összefüggenek három bolgár állampolgár megmérgezésének kísérletével és más országokban elkövetett robbanásokkal – idézi az MTI az ügyészség szóvivőjét.

A cseh-orosz diplomáciai kapcsolatok mélyrepülését kiváltó 2014-es csehországi szabotázsakció célja tehát az volt, hogy

Hirdetés

megakadályozzák az Ukrajnának szánt lőszerszállítmányokat, ezzel is gyengítve az ukrán erők harcképességét az orosz támogatású szakadárokkal szemben.

A Bellingcat oknyomozó portálnak a témában megjelent friss kutatása szerint a Gebrev raktárai elleni akciót 2014 júliusában kezdeményezhették, miután a GRU központosított ellenőrzése alá kerültek a Kijev-ellenes szakadár milíciák.

A több, egymással összefüggő feladattal járó küldetést az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki és az Egyesült Királyságba disszidált Szergej Szkripal orosz ügynök

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/28/robbantas-bolgar-emilijan-gebrev-loszerraktarak-orosz-katonai-hirszerzes-emco-gru-vrebetice-bellingcat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Iskolás gyerekek ünnepelték a Putyin-korszakot

Iskolás gyerekek ünnepelték a Putyin-korszakot

Két-három tucat iskolás vonult fel a szibériai Vihorevka utcáin Vlagyimir Putyin orosz elnök portréival és …