2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ukrán gabona-nagykereskedőt szándékosan likvidálhatták az oroszok

Hirdetés

Az ukrán gabona-nagykereskedőt szándékosan likvidálhatták az oroszok

Ukrajna egyik leggazdagabb üzletembere – feleségével együtt – életét vesztette a déli Mikolajiv város ellen indított kegyetlen orosz rohamban. A 74 éves Olekszij Vadaturszkij és felesége, Raisza meghalt, amikor az éjszaka folyamán egy rakéta csapódott be az otthonukba – hivatkozott a helyi hatóságokra a BBC.

Vadaturszkij egy gabonaexporttal foglalkozó cég, a Nibulon tulajdonosa volt, és az Ukrajna Hőse elismeréssel is kitüntették korábban.

Ez volt a város elleni indított eddigi legsúlyosabb orosz bevetés – állítja Olekszandr Szenkevics polgármester, aki szerint legalább negyven rakétát lőttek ki a csaknem félmillió lakosú Mikolajivre. Szinte felmérhetetlen károkat szenvedett egy szálloda, egy sportkomplexum, két iskola és egy benzinkút, valamint a környező lakóépületek.

Hirdetés

Mikolajiv a Fekete-tengeren fekvő legnagyobb ukrán kikötő, Odessza felé vezető főútvonalon fekszik, és többször is támadás érte azóta, hogy Oroszország február 24-én megkezdte invázióját.

Vadaturszkij „hozzájárulása a mezőgazdaság és a hajógyártás fejlődéséhez, a régió fejlődéséhez felbecsülhetetlen” – hangoztatta a mikolajivi régió vezetője, Vitalij Kim.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/02/ukran-gabona-nagykereskedo-likvidalas-olekszij-vadaturszkij-oroszorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Többen meghaltak a Korzikán tomboló viharban

Franciaország egyes részein néhány óra alatt több eső esett, mint az elmúlt hónapok során összesen, …