2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ukrán elnök most nem üzent Orbán Viktornak, egyszerűen felhívta

Hirdetés

Az ukrán elnök most nem üzent Orbán Viktornak, egyszerűen felhívta

Orbán Viktor a tárgyaláson hangsúlyozta, Magyarország támogatja, hogy Ukrajna megkapja a EU-tagjelölti státuszt, egyúttal a tényleges uniós csatlakozása előtt is le kell bontani a bürokratikus akadályokat.

A magyar miniszterelnök tájékoztatta az ukrán államfőt, hogy az e heti európai uniós csúcstalálkozón Brüsszelben ezt az álláspontot fogja képviselni. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország immár közel 800 ezer ukrajnai menekültet fogadott be, és készen áll a további energiaügyi együttműködésre, az ukrán gabona vasúti fuvarozására, valamint még több ukrán diák fogadására is. Volodimir Zelenszkij az ukrán nép nevében köszönetet mondott a magyar segítségért.

Néhány perccel később Facebook-oldalán üzent a magyar kormányfő, bejegyzésében egy fotót osztott meg egy Nokia készülékről, amelyen ez olvasható: „Volodimir Zelenszkij hív.” A miniszterelnök posztjában azt írta, telefonon egyeztetett az ukrán elnökkel, Magyarország pedig a béke pártján áll.

Hirdetés

Figyeljen, Viktor!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács előtt mondott beszédet március 24-én, csütörtök este. Akkori felszólalásában bírálta Németországot és Magyarországot is. Orbán Viktort külön megszólította a következő gondolattal:

El kell döntenie, kivel van. Magyarország egy szuverén állam. Sokszor jártam Budapesten, imádom a várost – nagyon szép, nagyon vendégszerető.

És az emberek is. Voltak tragikus pillanatai [a városnak]. Meglátogattam a vízpartotokat. Láttam az emlékművet, a Cipők a Duna-parton alkotást

– <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/21/haboru-ukrajna-orban-viktor-volodimir-zelenszkij-europai-unio-tagjeloltseg-tamogatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Továbbra sincsen magyar áldozata az észak-olaszországi jégcsuszamlásnak

A magyar külképviseletek folyamatosan kapcsolatban vannak az olasz hatóságokkal, amelyek továbbra sem tudnak magyar áldozatokról …