2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ügyészség nagyon szeretné, ha kattanna a bilincs Andrej Babiš csuklóján

Hirdetés

Az ügyészség nagyon szeretné, ha kattanna a bilincs Andrej Babiš csuklóján

Andrej Babiš távozó kormányfő, parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte az alsóháztól a cseh államügyészség – jelentette be szerdán Aleš Cimbala, a prágai államügyészség szóvivője. Jaroslav Šaroch államügyész szerint erre azért van szükség, hogy a Gólyafészek-ügyben folytatódhasson a büntetőeljárás Andrej Babiš ellen.

A parlamenti alsóház legutóbb 2018 januárjában függesztette fel Babiš mentelmi jogát, lehetővé téve ezzel a rendőrség számára, hogy folytathassa az eljárást a kormányfő ellen, mert a gyanú szerint visszaélt az európai uniós támogatásokkal.

Ez az intézkedés azonban a parlamenti ciklus befejeztével érvényét vesztette, miután az október 8-9-i parlamenti választásokon Babišt újra képviselőnek választották, így újra mentességet is kapott, és ez új döntésig lehetetlenné teszi az ellene folyó büntetőeljárás folytatását.

A Babiš vezette ANO mozgalom a választásokon a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/10/andrej-babis-golyafeszek-ugy-mentelmi-jog-felfuggesztes-ugyeszseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyarország segíti a gázellátásban Ukrajnát

Magyarország segíti a gázellátásban Ukrajnát

Budapesten fogadta Szerhij Makogont, az ukrán gázszállító rendszert (GTSZ) fenntartó vállalat igazgatóját Nepop Ljubov, Ukrajna …