2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az őszbe is átnyúlik a légitársaságok mizériája

Hirdetés

Az őszbe is átnyúlik a légitársaságok mizériája

A sztrájkok és a létszámhiány több ezer járat törlésére kényszerítette a légitársaságokat annak érdekében, hogy megkíméljék az utasokat a többórás sorban állástól a főbb repülőtereken, a fennakadások azonban ősszel is folytatódnak. A Reuters összeszedte ennek néhány okát. 

Világszerte sztrájkolnak a légitársaságok alkalmazottai

Miután a Covid–19 következtében az egész világon leállították az utazást, az óriási elbocsátáshullámot és fizetéscsökkentést átvészelő alkalmazottak – a pilótáktól kezdve a poggyászkezelőkön át – most több fizetést és jobb körülményeket követelnek maguknak. Ennek érdekében pedig sztrájkolni is hajlandók. 

GettyImages-1242880000

Fotó: Ying Tang / NurPhoto / Getty Images Hungary

Szeptember 16-án például az európai járatok közül rengeteg fennakadt, mert a francia légiforgalmi irányítók sztrájkja miatt a légitársaságok lemondták vagy eltolták a párizsi repülőterekre tervezett érkezési vagy indulási időpontok jelentős részét. Az eset 80 ezer utas érintett, amikor 420, elsősorban franciaországi járatot kellett törölniük – közölte a Ryanair.

Hirdetés

A

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/16/utazas-fennakadas-jarattorles-ryanair-sztrajk-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy katonai helikopter Pakisztánban, nincsenek túlélők

A tájékoztatás szerint a baleset vasárnap este, “bevetés közben” történt a Beludzsisztán tartományban található Harnaj …