2021. július 28., szerdaMa Szabolcs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2021.07.28. Szabolcs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ország, ahol évente ötszáz emberrel végeznek az elefántok

Hirdetés

Az ország, ahol évente ötszáz emberrel végeznek az elefántok

Indiában él a veszélyeztetett ázsiai elefántok legnagyobb populációja. Tizenhárom ázsiai országban találhatók példányok, ám számuk folyamatosan csökken a mezőgazdasági termőterületek növelése és a lakóterületek terjeszkedése miatt. India 1,4 milliárd lakosa folyamatosan foglal el területeket a vadontól. 

India egyik legnagyobb problémája, hogy területének mindössze öt százalékát népesíti már csak be vadvilág, és indiaiak milliói élnek ezeknek a területeknek a közvetlen közelében vagy éppen magában a vadvédelmi térségben – mondja Krithi Karanth környezetvédelemmel foglalkozó tudós, a bangalore-i Vadvédelmi Központ vezetője.

Az országban száz nemzeti park és harminc, kifejezetten elefántok számára fenntartott rezervátum található. Ugyanakkor az Indiában élő mintegy harmincezer elefánt jelentős része a vadrezervátumokon kívül él és próbál meg keresni magának élelmet. Ilyenkor jönnek a veszélyes találkozások az emberekkel.

Hirdetés

Mit akarnak az elefántok?

Egy átlagos, kifejlett ázsiai elefánt három méter magas, öt tonnát nyom és naponta 150 kilogrammnyi élelmet fal fel, zömében füvet, levelet és fakérget, de ha fogára való csemegét talál, akkor szívesen belakmározik banánból, cukornádból vagy rizsből. Általában véletlenszerűek a találkozások az emberek és az elefántok között – mondja a tudós, hozzátéve, hogy dokumentáltak azonban sok olyan halálos találkozót, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/27/india-elefant-pusztitas-eletter/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint 700 gyereket molesztáltak egy londoni kerületi önkormányzat munkatársai

Több mint 700 gyereket molesztáltak egy londoni kerületi önkormányzat munkatársai

A dél-londoni Lambeth kerület i önkormányzatának gondozása alatt álló több mint 700 gyerek szenvedett el …