2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az oroszok megüzenték a Nyugatnak, mire készülnek a háború után

Hirdetés

Az oroszok megüzenték a Nyugatnak, mire készülnek a háború után

Oficerov-Belszkij csütörtöki nyilatkozatában rámutatott, hogy a háború – vagy orosz szóhasználattal: a különleges hadművelet – befejezése után ismét az égető globális kérdések kerülnek majd az előtérbe: a terrorizmus elleni küzdelem, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés, a migrációs kérdések, valamint az világ élelmezésbiztonsága. Az európai kormányoknak kezelniük és enyhíteniük kell majd a világjárvány időszakában meghozott hatástalan intézkedések, valamint az oroszellenes szankciók következményeit– fogalmazott.

A Lenta.ru-nak nyilatkozó kutató szerint a politikai térben a háború után „új párbeszédek” kezdődnek majd, amelyekhez csatlakoznia kell Lengyelországnak is. Moszkvával folytatott párbeszédre gondolok – pontosított. Arra figyelmeztetett: ha „Lengyelország a pálya szélén marad”, akkor véleményét, álláspontját és érdekeit nem veszik majd figyelembe.

Az orosz hatóságok a történteket a bécsi egyezmény durva megsértésének tekintik, és hangsúlyozzák, hogy a lengyel fél nem biztosította az orosz diplomaták védelmét, vagyis nem teljesítette egyik fő kötelezettségét.

A további lépésekről szóló döntés attól függ, hogy Varsó hogyan reagál Moszkva követeléseire – szögezte le szerdán az orosz fél.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220512-orosz-ukran-haboru-utan-lengyelorszag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tornádó volt egy cseh városban – videó

Az égi jelenség a 100 kilométerre keletre fekvő Pardubice közelében történt. Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20220517-tornado-alakult-ki-egy-cseh-varos-felett.html *Tisztelt Olvasó! …