2021. március 3., szerdaMa Kornélia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.03.03. Kornélia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az oroszok figyelmeztetik az Európai Uniót, hogy viszonozni fogják a szankciókat

Hirdetés

Az oroszok figyelmeztetik az Európai Uniót, hogy viszonozni fogják a szankciókat

Moszkva óvja az Európai Uniót újabb szankciók bevezetésétől, amelyeket elkerülhetetlen és arányos válasz fog követni

– jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtöki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó

Az Európai Unió nem siet rendreutasítani Oroszországot

Hétvégén Brüsszelben nem kommentálták a Kreml legutóbbi provokációit és azokat a sértéseket, amelyek Josep Borrell külügyi főképviselőt érték.

Hirdetés

Abszolút megengedhetetlen az emberi jogokat, a demokratikus elvekre való hivatkozást a geopolitikai eszközrendszer részeként alkalmazni – mondta.

Marija Zaharova arra reagált, hogy a Bloomberg hírügynökség európai forrásokra hivatkozó jelentése szerint az EU-ban újabb gazdasági büntetőintézkedések bevezetését vették fontolóra Alekszej Navalnij ellenzéki politikus ügyével összefüggésben.

Közölte, hogy az uniós büntetőintézkedések bevezetése különösen cinikusnak fog tűnni, azzal összevetve, hogy „Brüsszel totálisan semmibe veszi” az orosz ajkú lakosság és tömegtájékoztatási eszközök jogainak megsértését a balti államokban, és azt, hogy Európában milyen „kegyetlenül” fojtják el a tiltakozó megmozdulásokat. Globális aspektusban ez az önkény megerősödéséhez és a nemzetközi jog eróziójához vezet a nemzetközi kapcsolatokban – hangoztatta Marija Zaharova.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/11/az-oroszok-figyelmeztetik-az-europai-uniot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyomkövetőt kapnak a fertőzöttek Malajziában

Nyomkövetőt kapnak a fertőzöttek Malajziában

Nyomkövető karperec viselésére kötelezik Malajziában március 11-től azokat, akiknek pozitív lett a koronavírus-tesztjük − jelentette be …