2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az oroszok az atomháború előtti helyzethez hasonlítják az ukrán válságot

Hirdetés

Az oroszok az atomháború előtti helyzethez hasonlítják az ukrán válságot

Január 10-én tárgyalnak egymással amerikai és orosz tisztségviselők az Ukrajna körül kialakult feszültségről – közölte egy washingtoni kormányszóvivő. A NATO és Oroszország valószínűleg január 12-én egyeztet majd, egy szélesebb regionális találkozóra pedig január 13-án kerül sor. Ezen Washingtonon és Moszkván kívül több európai ország képviselője is részt vesz – tette hozzá a szóvivő. Oroszország 2021 májusa óta hozzávetőlegesen százezer katonát vezényelt az ukrán határ közelébe, a nyugati országok pedig attól tartanak, hogy támadásra készül a szomszédja ellen a Krím félsziget 2014-es annektálása nyomán – számolt be az MTI.

A névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő megjegyezte, hogy a találkozókon Oroszország és a Nyugat is jelezheti a másik tevékenységére vonatkozó aggodalmait. Egyúttal aláhúzta, az Ukrajnára vonatkozó döntésekből nem fogják kihagyni a kijevi vezetést.

Az időpontokat az orosz külügyminisztérium is megerősítette kedden. A RIA Novosztyi hírügynökség Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettest idézte, aki szerint az Egyesült Államok egyelőre nem adott konkrét választ a Moszkva által felvetett problémákra, ezért elengedhetetlen, hogy a NATO-val is tárgyaljanak a kérdésekről.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/28/usa-oroszorszag-ukrajna-tamadas-targyalas-nato/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Az esőzések nyomán egyetlen folyóvá vált Montevideo központja

Példátlan esőzések pusztítanak Uruguayban. Az EL Pais beszámolója szerint az esőzések leginkább a fővárost, Montevideót, …