2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az orosz–kínai szövetséget Putyin új stratégiája pecsételheti meg

Hirdetés

Az orosz–kínai szövetséget Putyin új stratégiája pecsételheti meg

A dokumentum a doktrína első frissítése 2016 óta, és a „nemzetközi ügyek radikális változásait” tükrözi – mondta Vlagyimir Putyin elnök a Biztonsági Tanács legutóbbi ülésén.

Az Egyesült Államok mint fő ellenség

Szergej Lavrov külügyminiszter az új stratégiát ismertetve kijelentette, hogy Oroszország „egzisztenciális fenyegetéssel” néz szembe a barátságtalan országok részéről. Az új doktrína az Egyesült Államokat írja le az Oroszországot fenyegető biztonsági fenyegetések fő forrásaként, és utal a forradalmi változások korszakára egy „igazságosabb többpólusú világ” felé – a megfogalmazás célja Kína növekvő hatalmának tükrözése Hszi Csin-ping elnök vezetése alatt – írja a Financial Times cikke.

Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping nem sokkal az előtt állapodott meg a határok nélküli partnerségről, hogy az orosz elnök tavaly elrendelte Ukrajna teljes körű invázióját. A Moszkva szomszédja elleni agressziós háború ellenére a politikai dokumentum 

Oroszországot békésnek, nyitottnak és kiszámíthatónak mutatja be.

Hirdetés

Azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy ukrajnai „különleges katonai hadműveletét” ürügyül használja egy „hibrid háború” kirobbantására, amelynek célja Oroszország meggyengítése és szétszakítása.

Nő a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/04/01/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-vlagyimir-putyin-kina-hszi-csin-ping/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A volt szlovák külügyminiszter úgy érezte magát a Fidesz gyűlésén, mintha a náci párt kongresszusán lett volna

„Amikor a Fidesz közgyűlésén legutóbb vendégként részt vettem, akkor szörnyű beszédeket hallottam. Úgy éreztem magam, …