2020. október 28., szerdaMa Simon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.28. Simon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az orosz hírszerzés szerint terrorfészekké válhat a Dél-Kaukázus

Az orosz hírszerzés szerint terrorfészekké válhat a Dél-Kaukázus

A terroristák új hídfőállást alakíthatnak ki a Kaukázus déli részén, a hegyi-karabahi fegyveres konfliktus ugyanis odavonzza őket – figyelmeztetett Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző szolgálat, az SZVR igazgatója. Aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a terroristák átszivároghatnak az Azerbajdzsánnal és Örményországgal szomszédos államokba, köztük Oroszországba is.

Az orosz hírszerzés értesülései szerint a térségbe ezerszámra érkeztek olyan terrorszervezetek tagjai, mint az an-Núszra Front, a Fikrat al-Hamza és a Szultan Murad, valamint jelen vannak szélsőséges kurd csoportok is. A kémfőnök „alapvetően új külső tényezőnek nevezte”, hogy Törökország nyíltan és egyértelműen Azerbajdzsánt támogatja – tájékoztatott a távirati iroda.

Kapcsolódó

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/10/06/orosz_kemfonok_terrorfeszekke_valhat_a_del-kaukazus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Újrázna a román parlament nagy hallgatagja

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/27/ujrazna_a_roman_parlament_legkevesbe_szoszatyar_kepviseloje/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …