2022. január 27., csütörtökMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
2022.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 346,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az omikron miatt a maszkot is másképp kell viselni

Hirdetés

Az omikron miatt a maszkot is másképp kell viselni

A koronavírus új változatai ugyanis köztudottan fertőzőképesebbek. Egy fertőzött személyből akár nagyobb mennyiségű vírus szabadulhat ki, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy kevesebb vírus is elég a fertőzés terjedéséhez. A fertőzőképesebb vírus mindenesetre azt jelenti, hogy olyan maszkot kell viselni, amely jobban kiszűri a fertőző részecskéket. A kettős arcmaszk egyrészt javítja a maszk illeszkedését azáltal, hogy a peremeken jelentkező réseket lezárja, ugyanakkor többrétegű védelmet nyújt az érkező és távozó csepp-permettel szemben egyaránt.

Két eldobható sebészeti maszk együttes viselése azonban nem ajánlott.

Hirdetés

A szabványos sebészeti maszk a sokunk által használt kék, téglalap alakú, papírszerű anyagból készült maszk.

Jóllehet remekül szűrik a vírusos cseppeket, általában rosszul illeszkednek, rések maradnak oldalt, ami csökkenti a hatékonyságukat. Az illeszkedést sem oldja meg, ha egyszerre két sebészeti maszkot visel az ember.

Ha viszont a sebészeti maszkra egy szövetmaszkot húzunk, az egyfelől takarja a réseket, másrészt szorosabb illeszkedést eredményez – írja a New York Times, amely videóval illusztrálta, hogyan kell szabályosan felhelyezni a maszkokat.

One of the easiest ways to upgrade your mask protection is to wear two at the same time, health experts say. Here are answers to common questions about double masking. https://t.co/lF3GyEKs65

— The New York Times (@nytimes) December 18, 2021

Kettős maszk vagy N95?

Az N95-ös maszk az orvosi maszkok legjobbja, hasonló minőségű a Kínában gyártott, KN95-ös jelzésű utánzat. Elnevezésüket hatékonyságuk alapján kapták.

Megfelelő viselés esetén mindkét maszk a legnehezebben felfogható részecskék 95 százalékát szűri ki. Egy jól illeszkedő, eredeti N95-ös vagy KN95-ös maszk esetén nincs szükség egy második, fedőmaszkra.

GettyImages-1229587351

Fotó: Kirill Kukhmar / Getty Images […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/12/22/a-dupla-maszk-omikor-vedelem-n95/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkapta az amerikai vízumot az orosz űrhajós

Megkapta az amerikai vízumot az orosz űrhajós

A felkészítést a Nemzetközi Űrállomásra az induló űrhajósok hagyományosan elvégzik. A Roszkoszmosz vezérigazgatója, Dmitrij Rogozin Telegram-csatornáján …