2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ombudsman megnyugtató megoldást sürget az Ágfalva és Somfalva közötti út ügyében

Az ombudsman megnyugtató megoldást sürget az Ágfalva és Somfalva közötti út ügyében

Kozma Ákos levélben kereste meg Gaby Schwarzot, az osztrák ombudsmani testület vezetőjét – tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-t. Erre azt követően került sor, hogy magyar állampolgárok az alapvető jogok biztosához fordultak a Somfalva és Ágfalva közötti útszakasz lezárása miatt.

Mint írták: a panaszosok kifogásolták, hogy az ausztriai Somfalva önkormányzata a községet a magyar oldalon fekvő Ágfalvával összekötő, az Európai Unió társfinanszírozásában megépült közutat 2023 januárjában először a reggeli és az esti órákban zárta le a gépjármű forgalom elől – ezzel akadályozva az Ausztriában munkát vállaló magyar lakosok gépkocsival történő munkába járását –, majd 2023 .március 1-től az utat – útépítési munkálatokra hivatkozással – teljesen lezárta.

A somfalvai önkormányzat döntése alapján 2023. július 1-jét követően csak kérelemre, külön elbírálás alapján engedélyezik az út használatát, illetve az útvonal használatának engedélyezését előre meghatározott díj megfizetéséhez kötik.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/15/osztrak-magyar-hatar-somfalva-agfalva-megoldas-ombudsan-ausztria-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az …