2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az olaszok továbbra is oltanak az AstraZenecával

Hirdetés

Az olaszok továbbra is oltanak az AstraZenecával

Pierpaolo Sileri olasz egészségügyi államtitkár kijelentette, hogy nem függesztik fel az AstraZeneca vakcinájának alkalmazását – írja az MTI.

A politikus a SkyTG24-nek adott interjúban kijelentette, hogy nem az olasz hatóságok, hanem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hatáskörébe tartozik az, hogy döntsenek az AstraZeneca használatáról. 

Vagy tovább használjuk az AstraZenecát, vagy felfüggesztik az alkalmazását, vagy – és ez a legvalószínűbb – korlátozzák a beoltandók életkorát

– vélekedett a politikus arra vonatkozóan, hogy milyen döntés születhet. 

Hirdetés

Hozzátette, hogy a korlátozás elsősorban a fiatalabb nőkre vonatkozhat, mivel leginkább az ő esetükben tapasztalható „nagyon ritka rendellenesség” előfordulása.

Az egészségügyi államtitkár emellett károsnak nevezte, ha minden ország más és más utat követ, és az egyik használja, a másik felfüggeszti az oltóanyag alkalmazását.

Az AstraZeneca biztonságos, több előnye van a beadásának, mint hátránya 

– jelentette ki Pierpaolo Sileri. Hozzátette: „mivel nincsen elegendő oltóanyag, és védelmet kell nyújtani az időseknek, jelenleg az előnyöket kell szem előtt tartani”.

Az államtitkár a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/06/az-olaszok-tovabbra-is-oltanak-az-astrazenecaval/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

Megválasztották Raúl Castro utódját a Kubai Kommunista Párt élén

A várakozásoknak megfelelően Miguel Díaz-Canel államfőt választották meg Kuba legbefolyásosabb tisztségére, a Kubai Kommunista Párt első …