2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az izraeli hadsereg elárulta, hol van a Hamász főhadiszállása

Hirdetés

Az izraeli hadsereg elárulta, hol van a Hamász főhadiszállása

Hagari a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Hamász valóságos föld alatti várost épített ki az övezet északi része alatt, különösen a legnagyobb gázai kórház, a Sifa alatt berendezett bunkereiben. A külföldi médiának tartott tájékoztatón a szóvivő hangsúlyozta, hogy a Hamász a Sifa kórház alatti központjából irányítja az Izrael elleni támadásokat.

Konkrét bizonyítékaink vannak arra, hogy terroristák százai özönlöttek be a kórházba, hogy ott elrejtőzzenek az október 7-i mészárlások után. Izraelnek információi vannak arról, hogy a kórházon kívülről több alagút vezet ehhez a földalatti bázishoz, így a Hamász vezetőinek nem kell belépniük a kórházba eléréséhez, ugyanakkor az egyik kórteremből is van lejárat a komplexumba.

–  mondta.

Hirdetés

Hozzátette azt is, „a Hamász terroristái a Sifa kórházban és más gázai kórházakban terroralagutak hálózatával dolgoznak. A Sifa nem az egyetlen ilyen kórház, hanem csak egy a sok közül. A Hamász rendszerszerűen használja a kórházakat”.

A szóvivő szerint az izraeli hadsereg tudomással bír arról is, hogy

a Hamász a kórház alól irányítja az Izrael elleni rakétaindításokat, és fegyvereket is tárol az ezerötszáz ággyal és mintegy négyezer alkalmazottal rendelkező egészségügyi intézmény alatt.

„A Hamász pajzsként használja a kórházakat terrorinfrastruktúrája számára. A kórházakból vív háborút. Az ezekből a kórházakból folytatott tevékenysége nemcsak izraeli civilek életét veszélyezteti, hanem ártatlan gázai civileket is felhasznál. A Hamász terroristái éppen azért működnek a kórházakban, mert tudják, hogy az izraeli hadsereg különbséget tesz terroristák és civilek között” – mondta Daniel Hagari.

Közölte azt is, hogy ezeket az értesüléseket a katonai hírszerzés és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat széles körben gyűjtött forrásai támasztják alá, s az információkat már átadták a szövetségeseknek. „Ha az egészségügyi létesítményeket terrorista célokra használják, a nemzetközi jog értelmében elveszíthetik védelmüket a támadásokkal szemben” – tette hozzá.

A sajtótájékoztatóval párhuzamosan az izraeli hadsereg az X-en (a korábbi Twitteren) egy videós anyagot is közzétett, amelyen műholdas felvételek is láthatóak a kórházról, és részletesen bemutatták, hogy szerintük mi lehet alatta.

Hamas is a plague hiding in a hospital. pic.twitter.com/w1rgBN81TJ

— Israel Defense Forces (@IDF) October 27, 2023

Minderről az izraeli a 13-as kereskedelmi tévé azt közölte, hogy mintegy 30-40 ezer gázai civil is menedéket keresett a Sifa kórház térségében a háború kezdete óta. A csatorna szakértői szerint izraeli túszokat is fogva tarthatnak ezen a helyen.

A Hamász és a kórház vezetése cáfolt 

A Hamász Hagari szavaira reagálva azt állította, hogy az izraeli hadsereg állításai minden alapot nélkülöznek.

A The Times of Israel szerint Izzat al-Risk, a szervezet politikai szárnyának tagja egy közleményben azt mondta, hogy szerintük Izrael ezzel „új mészárlást” készít elő a palesztinok ellen. Közölte azt is, hogy 40 ezer ember keresett menedéket a kórházban, és felszólította az arab és muszlim országokat, hogy állítsák meg a palesztinok elleni „népirtást”.

Mindeközben az al-Dzsazíra pánarab televízió híroldala szerint a Sifa kórházban is tartottak egy sajtótájékoztatót. Az intézmény sajtóirodájának vezetője, Szalama Maruf azt mondta, hogy Izrael „a technológia segítségével hamis hangfelvételeket állított elő a Hamász érintettségével kapcsolatban, és hogy a kórház alatt nincs semmilyen alagút vagy parancsnoki központ. Azt a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/27/haboru-izrael-hamasz-fohadiszallas-gazai-ovezet-korhaz-legicsapas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …