2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az FBI házkutatást tartott Joe Biden otthonában

Hirdetés

Az FBI házkutatást tartott Joe Biden otthonában

A Szövetségi Nyomozó Irodának nem volt házkutatási engedélye, az elnök önként engedte be otthonába az FBI-t. Ezzel együtt az esemény súlyosbította Biden helyzetét, amely azzal kezdődött, hogy január 12-én nyilvánosságra hozták, az elnök ügyvédei „kisszámú” titkos iratot találtak a Penn Biden Center egykori irodájában Washingtonban, nem sokkal a félidős választások előtt. Azóta az ügyvédek újabb hat titkos dokumentumot találtak Biden wilmingtoni házi könyvtárában, az alelnöki időszakából − írta meg az AP hírügynökség.  

A felfedezések politikai teherré váltak az elnök számára, miközben újraválasztási kampányára készül, és aláássák erőfeszítéseit, hogy elődje, Donald Trump viharos elnöksége után az amerikai közvélemény előtt a tisztesség megszemélyesítőjeként lépjen fel.

A pénteki, mintegy 13 órán át tartó házkutatás után az FBI hat olyan dossziét vitt el, amelyek titkos jelzéssel ellátott dokumentumokat tartalmaztak − mondta Bob Bauer, az elnök személyes ügyvédje. A dokumentumok Biden szenátusi és alelnöki időszakából származnak. A minősítés szintje, illetve az, hogy az FBI által eltávolított dokumentumok titkosítása még fenn áll-e, egyelőre nem világos. Az igazságügyi minisztérium jelenleg vizsgálja az iratokat.

Joseph Fitzpatrick helyettes államügyész szombaton megerősítette, hogy az FBI „konszenzusos házkutatást” hajtott végre az elnök wilmingtoni rezidenciáján. Az elnök és a first lady, Jill Biden a házkutatás alatt nem tartózkodott az ingatlanban. A hétvégét a delaware-i Rehoboth Beachen lévő házukban töltötték. Biden csütörtöki kaliforniai útján újságíróknak nyilatkozva azt mondta, hogy „teljes mértékben együttműködik, és várakozással tekint a dolog gyors megoldása elé”.

Hirdetés

Azt találtuk, hogy egy maroknyi dokumentumot rossz helyre iktattak. Azonnal átadtuk őket a levéltárnak és az igazságügyi minisztériumnak

− mondta Biden. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/22/fbi-joe-biden-iratok-hazkutatas-donald-trump/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hetven nap alatt kelt át az Antarktiszon egy brit katonanő

Hetven nap alatt kelt át az Antarktiszon egy brit katonanő

Korábban a nők között a leghosszabb, kísérő nélküli antarktiszi expedíció rekordját 1381 kilométerrel a német …