2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Európai Parlamentben is téma volt a lex Facebook

Hirdetés

Az Európai Parlamentben is téma volt a lex Facebook

A közösségi média demokratikus ellenőrzéséről vitatkoztak a képviselők az Európai Parlament plenáris ülésén – adta hírül az MTI. Vera Jourová, a demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos felszólalásában kijelentette: szigorú és kikényszeríthető nemzetközi digitális szabályozásra van szükség a közösségi médiában, ami lehetővé teszi a nagy internetes cégek felelősségre vonhatóságát is.

A cseh biztos hangsúlyozta: a szabályozásnak ideológiamentesnek kell lennie, „tehát sem jobb-, sem baloldalinak”.

Hirdetés

A politikus azt mondta, hogy a közösségi média átalakította a politikai kommunikációt, új lehetőségek és új problémák merültek fel:

Kockázatokról beszélhetünk akkor, amikor az internetes óriáscégek úgy döntenek, hogy felfüggesztik és eltávolítják a volt amerikai elnök profilját, noha Donald Trump felelőtlenül erőszakra buzdított és fanatizálta a tömegeket.

Vera Jourová hozzátette, hogy a hamis online tartalmak és a gyűlöletbeszéd ellen külön jogszabályt akar létrehozni az Európai Bizottság, új európai megegyezésre van szükség a félreinformálás elleni küzdelemmel kapcsolatban, ami kockázatos lehet különösen politikai választások idején.

Hangsúlyozta viszont, hogy az egyéni vélemények és a káros tartalmak között különbséget kell tenni. Hozzátette továbbá, hogy a bizottság a fizetett politikai hirdetésekkel kapcsolatban is szabályozási javaslatot fog közzétenni.

Vera Jourová

Vera Jourová

Fotó: Thierry Monasse / Getty Images Hungary

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője erre úgy reagált, hogy az internetes óriáscégek egyetlen gombnyomással számukra ideológiailag nem megfelelő véleményeket törölhetnek, és a közösségi platformok vezetői szabadságot korlátozó politikai szereplővé váltak a szabályok hiányában.

Egy amerikai elnök letiltása, függetlenül a személyétől és a megítélésétől, teljes […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/02/10/jourova-szigoru-es-kikenyszeritheto-digitalis-szabalyozasra-van-szukseg-a-kozossegi-mediaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csaknem tízezren haltak bele a koronavírusba egy nap alatt a világon

Csaknem tízezren haltak bele a koronavírusba egy nap alatt a világon

A világon 115 618 088 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 …