2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Európai Parlament kész eljárást indítani az Európai Bizottság ellen

Hirdetés

Az Európai Parlament kész eljárást indítani az Európai Bizottság ellen

Az Európai Parlament késznek mutatkozik, hogy eljárást indítson az Európai Bizottsággal szemben, illetve kiadnának egy határozatot, amiért szerintük a bizottság képtelen érvényesíteni a jogállamisági kritériumokat az uniós források elosztásánál – adta hírül a Reuters. Az uniós jogalkotók azért bírálják a testületet, mert szerintük tartózkodik attól, hogy alkalmazza azokat a korábban már elfogadott szabályokat, amelyek a jogállami feltételek teljesülésétől tennék függővé az uniós források kiosztását.

Főképp attól tartanak a képviselők, hogy a bizottság gyakorlata növelheti az adott kormányok, köztük a magyar kabinet pozícióit. Magyarország és Lengyelország ellen uniós vizsgálat van folyamatban. Megvan rá az esély, hogy a két ország nagymértékben eshetne el uniós támogatásoktól, ha alkalmaznák az új szabályokat.

Az európai képviselők felkérnék az Európai Parlament elnökét, hogy hívja össze a bizottságot a vonatkozó határozat elfogadását követő két héten belül. Hozzátették: elkezdenék vizsgálni, milyen jogi lépéseket lehet érvényesíteni a bizottsággal szemben, hogy rábírják a jogállamisági feltételek érvényesítésére.

Hirdetés

Az Európai Parlament (EP) szerdai plenáris ülésén a jogállamiság európai helyzetéről vitáztak a képviselők. Az ülést követően Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban azt mondta: az Európai Parlament baloldali, bevándorláspárti képviselői politikai rendőrséget játszanak, durván támadják azokat a nemzeti kormányokat és országokat, amelyek nemet mondanak az illegális migrációra, az erőltetett genderideológiára és arra, hogy Brüsszelben döntsék el, miről mit lehet gondolni és mondani.

Az EP-ben politikai természetű vita bontakozott ki, a baloldali képviselők jogi eszközök alkalmazásával, pénzügyi eszközök megvonásával fenyegetőztek. Az ilyen fenyegetést Magyarország elutasítja és elfogadhatatlannak tartja

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/06/09/europai-unio-parlament-hidveghi-balazs-cseh-katalin-jogallamisag-johannes-hahn/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kiadványban magyarázzák az ukránoknak, hogy mit tegyenek egy teljes orosz invázió esetén

Kiadványban magyarázzák az ukránoknak, hogy mit tegyenek egy teljes orosz invázió esetén

Mi a teendő lőtámadás esetén, mi kerüljön bele a mentőládába, mit tartalmazzon a házipatika – ilyen …