2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az EU elítéli az al-Dzsazíra ismert újságírójának a lelövését

Hirdetés

Az EU elítéli az al-Dzsazíra ismert újságírójának a lelövését

Az Európai Unió külügyi szolgálatának (EEAS) szóvivője kulcsfontosságúnak nevezte, hogy egy mindenre kiterjedő és független vizsgálat a lehető leghamarabb tisztázza az újságíró halálának körülményeit, és hogy a felelősöket bíróság elé állítsák.

Elfogadhatatlan, hogy a munkájukat végző újságírók célponttá válnak. A konfliktushelyzetekről tudósító újságíróknak mindenkor biztonságot és védelmet kell biztosítani

– fogalmazott a szóvivő. Hangsúlyozta: az Európai Unió szolidáris az újságírókkal, és továbbra is támogatni fogja a munkájukat, különösen, ha konfliktusokról tudósítanak.

Lelőtték Ciszjordániában az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió egyik ismert újságíróját, a palesztin egészségügyi minisztérium az izraeli hadsereget vádolja a gyilkossággal. A tárca szerint Sirín Abu Aklát Dzseninben lőtték meg, a nőt azonnal kórházba szállították, ahol azonban már nem tudták megmenteni az életét. Az 51 éves, kelet-jeruzsálemi Sirín Abu Akla az utóbbi két évtizedben az izraeli és ciszjordániai al-Dzsazíra hálózat jól ismert riportereként dolgozott.

Hirdetés

A Palesztin Nemzeti Hatóság egészségügyi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/05/11/europai-unio-izrael-palesztinok-ujsagiro-merenylet-felelossegre-vonas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megtalálták a világ legöregebb férfiját

Megtalálták a világ legöregebb férfiját

Az előző korrekorder, a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia valamivel kevesebb mint egy hónappal …