2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az EP-képviselők a brüsszeli korrupciós botrány után sorra jelentik be az elfelejtett ajándékaikat

Hirdetés

Az EP-képviselők a brüsszeli korrupciós botrány után sorra jelentik be az elfelejtett ajándékaikat

Sietségüket az országhoz kötődő brüsszeli korrupciós botrány váltotta ki, amelynek kirobbanása után előzetes letartóztatásba került mások mellett az Európai Parlament egyik volt alelnöke, akinek az otthonában készpénzzel teli táskát rejtegettek.

A feledékeny képviselők egyike a román, a politikai beállítottságát tekintve jobbközép Cristian-Silviu Bușoi, aki 2019 és 2021 között a mára felszámolt, Katarral baráti uniós társaság elnöke volt – írta a portál.

Legkevesebb 53 EP-képviselő sértette meg az Európai Parlament magatartási kódexét – állapította meg a Transparency International EU. 

„Azt mondtuk: “legkevesebb”, nem kizárt ugyanis, hogy még mindig vannak olyan képviselők, akik nyilatkozataikban nem számoltak el a múltban történt eseményekről” – írták az elemzők blogjukban.

Hirdetés

A brüsszeli korrupciós botrány kirobbanása előtt, a teljes parlamenti ciklusban összesen 321 nyilatkozatot nyújtottak be. A botrány javított a képviselők emlékezőképességén: ehhez képest csak az utóbbi két hónapban 103 nyilatkozat érkezett.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20230220-az-epkepviselok-a-korrupcios-botrany-utan-sorra-jelentik-be-az-elfelejtett-ajandekaikat.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …