2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ENSZ-alapokmányának megsértésével vádolta meg Biden Oroszországot

Hirdetés

Az ENSZ-alapokmányának megsértésével vádolta meg Biden Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította az Egyesült Államokat, hogy ösztönözze a többi demokratikus országot, hogy segítsenek többet, adjanak még több fegyvert Ukrajnának, valamint a világ vezető politikusait, hogy a háborús helyzetre tekintettel mondjanak le a semlegesség álláspontjáról. Szerdán az amerikai elnök egy újabb segélycsomagot jelentett be, és a világ vezetőivel tárgyaltak az orosz-ukrán konfliktusról is.

Joe Biden elnök, és többek között Irán és Ukrajna vezetői is felszólalnak az ENSZ-közgyűlés második napján, ahol a világ vezetői és miniszterei tanácskoznak az ukrajnai háborúról, az élelmiszer- és energiaválságról, valamint az éghajlatváltozásról.

Az ENSZ alapokmányában rögzített elvek “szégyentelen megsértésével” vádolta meg Oroszországot az ENSZ-közgyűlésben Joe Biden. Az általános vitában felszólalt amerikai elnök azt mondta

ez a háború egész egyszerűen lerombolja Ukrajnának a létezéshez való jogát”.

Hirdetés

Egyben bírálta, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyik állandó tagja lerohanja a szomszédját.   Biden megerősítette, hogy Ukrajna mellett állnak az orosz agresszióval szemben. Az amerikai elnök beszédében támogatta a Biztonsági Tanács megreformálását, az állandó és nem állandó tagok számának növelését. Hozzátette: a testületnek tartózkodnia kellene a vétó használatától.

Joe Biden bejelentett egy majdnem 3 milliárd dolláros segélyt és ennek kapcsán kifejtette, hogy a támogatás magában foglal 2 milliárd dollár globális humanitárius segítségnyújtást, melyet az amerikai USAID fog koordinálni. A segély további része 220 millió dollár, melyet az afrikai és kelet-ázsiai iskolai élelmezési programokra fordítanak.

Az amerikai elnök emellett 140 millió dollár jóváhagyását fogja kérni a kongresszustól, hogy segítse a növénytermesztést és a jövedelmek növelését a szubszaharai afrikai gazdák számára. 

Beszédében Joe Biden elítélte Putyint az ukrajnai konfliktus miatt és amiatt, hogy atomcsapással fenyegette a Nyugatot. Emellett fogadkozott, hogy Irán soha nem fog atomfegyverre szert tenni, és hallgatólagosan azt is kilátásba helyezte, hogy hogy szükség esetén erőszakot alkalmaz. Bírálta […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/21/joe-biden-egyesult-allamok-ukrajna-orosz-ukran-konfliktus-ensz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy katonai helikopter Pakisztánban, nincsenek túlélők

A tájékoztatás szerint a baleset vasárnap este, “bevetés közben” történt a Beludzsisztán tartományban található Harnaj …