2023. március 25., szombatMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az ENSZ a földrengésről: A szíriaiak teljes joggal érzik úgy, hogy cserben hagyták őket

Hirdetés

Az ENSZ a földrengésről: A szíriaiak teljes joggal érzik úgy, hogy cserben hagyták őket

Február 6-án 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, majd nem sokkal fél 12 előtt újabb erős, 7,7-es magnitúdójú földmozgást észleltek Törökországban. A földmozgást több utórengés is követte, amelyek hatalmas pusztítást végeztek. Országszerte több ezer épület dőlt össze.

Törökország azonnal segítséget kapott a világ minden részéről. Magyarország azonban nemcsak a török, de a szíriai hatóságoknak is felajánlotta segítségét. Ezenfelül nemcsak a magyar hatóságok, de a magyar Baptista Szeretetszolgálat is mentőcsapatot küldött Törökországba, ahogyan a világ számos országa, köztük Ukrajna. A HUNOR mentőcsapat hétfőn kora hajnalban ért haza, az egység 17 túlélőt – köztük három gyermeket – mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól a földrengés által sújtott országban.

Szíria is nagy bajban van

Jóllehet Damaszkuszból is komoly károkról érkezett jelentés, a helyzet a lázadók uralta, mintegy négymillió ember lakta térségben a legrosszabb: a helyi mentőszolgálatok eddig mintegy 2000 halottat jelentettek, de ez a szám vélhetően tovább nő majd. Helyszíni beszámolók szerint a térségbe továbbra is lassan érkezik segítség, és nincs elég munkagép sem a romok eltakarítására és az alattuk rekedt emberek kiszabadítására – közölte az MTI.

Az északnyugati régiót – amelynek lakói már a földrengés előtt is nagyrészt segélyszállítmányokra szorultak – 2020 óta csak Törökország felől, Báb al-Hava átkelőjén lehetett megközelíteni. Damaszkusz pénteken ugyan engedélyezte a nemzetközi segélyszállítmányok eljuttatását a saját ellenőrzésű területekről a szakadár térségbe, ott azonban az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/02/13/torokorszag-sziria-foldrenges-termeszeti-katasztrofa-ensz-humanitarius-segitseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Súlyosan megsebesített a fején egy fiatal lányt a vonaton őrjöngő baltás ámokfutó

Súlyosan megsebesített a fején egy fiatal lányt a vonaton őrjöngő baltás ámokfutó

A tinédzsert kórházba szállították. Az első hírek szerint az utas nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, tette …