2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Egyesült Államokban szellőztetné ki a fejét Orbán Viktor szövetségese

Hirdetés

Az Egyesült Államokban szellőztetné ki a fejét Orbán Viktor szövetségese

„Szeretne egy kis időt magára fordítani, kitisztítani a fejét és kiélvezni néhány hónapig a turistáskodást az Egyesült Államokban, mielőtt eldöntené a további lépéseket” – ismertette Alexandre a Reuters hírügynökségnek e-mailben eljuttatott állásfoglalásában. „Rajta múlik, hogy felhasználja-e majd a (turisztikai vízum nyújtotta) teljes hat hónapot” – tette hozzá az ügyvéd.

Elsőként a Financial Times című brit lap jelentett Bolsonaro vízumkérelméről. Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a megkeresésekre az ügyben azzal reagált, hogy a vízumokkal kapcsolatos dokumentumok bizalmasak.

Bolsonaro 48 órával mandátuma lejárta és baloldali ellenlábasa, Luiz Inácio Lula da Silva január elsejei hivatalba lépése előtt Floridába utazott. Január 8-án a volt elnök több ezer szimpatizánsa megostromolta a brazil kongresszust, az elnöki palota és a legfelsőbb bíróság fővárosi épületeit, majd behatolva fosztogatni és garázdálkodni kezdett, ezzel tiltakozva a választási eredmények ellen.

Hirdetés

A brazil legfelsőbb bíróság jóváhagyta, hogy vizsgálatot indítsanak Bolsonaróval szemben a történtekkel összefüggésben. Nemrég az amerikai képviselőház 41 demokrata párti tagja felkérte Joe Biden amerikai elnököt, hogy működjön együtt a zavargások ügyében indult brazil vizsgálattal, és vonja vissza Bolsonaro egyesült államokbeli tartózkodását lehetővé tévő vízumát.

Feltételezhetően Bolsonaro az állami vezetőknek és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/01/31/egyesult-allamok-brazilia-jair-bolsonaro-turista-vizum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

Rálőtt a feje fölött repülő harci helikopterre egy holland férfi

A holland hatóságok péntek reggel letartóztattak egy apeldoorni férfit, aki rálőtt a feje fölött repülő …