2022. augusztus 18., csütörtökMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
2022.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 405,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 417,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Egyesült Államok támogatná Észak-Korea atomfegyver-mentesítését

Hirdetés

Az Egyesült Államok támogatná Észak-Korea atomfegyver-mentesítését

Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke és dél-koreai kollégája, Kim Dzsin Pjo csütörtökön közösen fogadalmat tettek Észak-Korea elrettentésének támogatására, valamint arra, hogy szorgalmazzák az ország atomfegyver-mentesítésére irányuló törekvéseket. A találkozó után közösen kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben mindkét fél Észak-Korea nukleáris és rakétafenyegetéssel kapcsolatos aggodalmait fejezte ki. 

Megállapodtunk abban, hogy támogatjuk a két kormány erőfeszítéseit a gyakorlati denuklearizáció és a béke elérésében a nemzetközi együttműködés és diplomácia révén, amely az Északkal szembeni erős és kiterjesztett elrettentésen alapul

– írja a közlemény. 

A Chanel News Asia szerint Nancy Pelosi arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy Kim Dzsin Pjóval azt is megvitatták, miként lehetne fokozni a két ország regionális biztonság, gazdaság és az éghajlati kérdések terén történő együttműködésének módjait. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/04/egyesult-allamok-tamogatas-eszak-korea-atomfegyver-mentesites-nancy-pelosi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csúcson az infláció az eurózónában

Az Eurostat közlése értelmében az energiaárak emelkedése húzza az inflációt: mintegy 40 százalékos volt a …