2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Egyesült Államok megfojtja a Hamászt

Hirdetés

Az Egyesült Államok megfojtja a Hamászt

Hat embert azzal vádolnak, hogy több száz millió dollár értékű befektetési portfóliót működtetnek törökországi, algériai, szudáni, egyesült arab emírségekbeli és más országokban működő vállalatokkal. A hálózat fedőcégeket használ tevékenységének álcázására, és bevételeket termel, amelyeket a Hamász magas rangú tisztviselőinek támogatására használnak, lehetővé téve számukra, hogy luxusban éljenek – áll az amerikai pénzügyminisztérium szerdai közleményében.

Az Egyesült Államok szankciókkal sújtotta a Hamász vezetőségének két magas rangú tagját és egy gázai székhelyű virtuális valutaváltót is. A befektetések és a hálózatok lehetővé teszik a Hamász számára – amelyet az Egyesült Államok és az Európai Unió terrorszervezetnek minősít –, hogy a csoport Irántól kapott támogatásától függetlenül szerezzen pénzt, közölte a pénzügyminisztérium – írja a Bloomberg.

Az Egyesült Államok gyors és határozott lépéseket tesz a Hamász finanszírozói és segítői ellen, miután a Hamász brutális és lelkiismeretlen módon mészárolt le izraeli civileket, köztük gyerekeket. Továbbra is minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy a Hamász terroristáitól megtagadjuk a pénzszerzés és a pénzeszközök felhasználásának lehetőségét, hogy atrocitásokat hajtsanak végre, és terrorizálják Izrael népét

– mondta Janet Yellen pénzügyminiszter egy nyilatkozatban. A két, szankciókkal sújtott magas rangú Hamász-tag egyike Mohamed Ahmed Abdel-Dajim Naszrallah, akit a pénzügyminisztérium úgy jellemez, mint „a Hamász Katarban székelő, hosszú ideje tevékenykedő, iráni elemekkel szoros kapcsolatban álló ügynöke”. Azzal vádolják, hogy több tíz millió dollárt utalt át a Hamásznak, beleértve a csoport katonai szárnyát: az al-Kasszám Brigádokat.

Hirdetés

Másikuk Ajman Nofal, a brigádok tagja és a Hamász katonai kapcsolatokért felelős parancsnoka. Őt állítólag egy keddi légicsapásban ölték meg – közölte a pénzügyminisztérium.

A tárca szankciókat rendelt el a Buy Cash Money és a Money Transfer Company virtuális valutaváltók ellen is. A Buy Cashhez kapcsolódó virtuális pénztárcát 2021 júniusában foglalta le az izraeli kormány.

Az Egyesült Államok megkereste Katart

Egy magas rangú pénzügyminisztériumi tisztviselő egy újságírókkal folytatott telefonbeszélgetésben elmondta, hogy az Egyesült Államok közvetlenül kommunikált Katarral és a pénzügyi hálózatban részt vevő összes országgal, hogy a régióban a terrorizmust támogató személyek ellen lépjenek fel.

A tisztviselő elmondta, hogy az Egyesült Államok céljai között szerepel, hogy a helyszínen találkozzon katari tisztviselőkkel és másokkal az öbölben, hogy jelezze nekik, hogy fontos együttműködni ezen pénzügyi hálózatok felszámolása érdekében, mivel azok nemcsak az Egyesült Államokra és Izraelre jelentenek fenyegetést, hanem az ő országaikra is.

Tüntetés New Yorkban 2023. október 19-én

Tüntetés New Yorkban 2023. október 19-én

Fotó: Michael M. Santiago / Getty Images Hungary

Irán torkát sem engedik el

Külön közleményben a pénzügyminisztérium húsz olyan, Iránban, Kínában, Hongkongban és Venezuelában székhellyel rendelkező személyt és szervezetet szankcionált, akiket és amelyeket azzal vádolnak, hogy ballisztikus rakéták, katonai felszerelések és pilóta nélküli katonai repülőgépek kifejlesztésében vagy elterjesztésében segítik az iráni kormányt – közölte a Politico

A lépések a Közel-Keleten a palesztin militáns csoportokat támogató Irán miatt kiújult feszültségek közepette történtek. A Hamász által vezetett, október 7-i meglepetésszerű támadássorozatban legalább 1200 izraeli halt meg. A jelentések szerint legalább 3478 palesztin halt meg azóta, hogy Izrael ellentámadást indított a Gázai övezetben.

A pénzügyminisztérium kiemelte, hogy a Hamász a kis összegű adományokra támaszkodik, többek között kriptovalutákon keresztül. Az Elliptic kriptopénz-nyomkövető cég szerint […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/10/22/terror-izraelben-hamasz-szankciok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

200 gyerek meghalt, börtönbe kerül a köhögés elleni szirupot gyártó cég vezetője

Két év börtönbüntetést kaptak, és 1 milliárd indonéz rúpia (63 056 dollár; 51 786 font) …