2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Egyesült Államok bábjának nevezte az ENSZ-főtitkárt Észak-Korea

Hirdetés

Az Egyesült Államok bábjának nevezte az ENSZ-főtitkárt Észak-Korea

„Gyakran hangoztatom, hogy a Fehér Ház vagy az amerikai külügyminisztérium emberének tartom az ENSZ főtitkárát” – jelentette ki Cso Szon Hui, akit az MTI idézett az észak-koreai állami hírügynökségre hivatkozva.

Mély sajnálatomat fejezem ki az ENSZ-főtitkár hozzáállása miatt. Erősen elítélendő nyilatkozatokat tesz. Fittyet hány az ENSZ Alapokmányának elveire és céljaira, miszerint pártatlanságot, tárgyilagosságot és méltányosságot kellene fenntartania minden ügyben

– tette hozzá a tárcavezető.

Cso Szon Hui azzal vádolta António Guterrest, hogy szemet hunyt afelett, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé vitték a rakétateszt ügyét. Mint mondta: „ez világosan bizonyítja, hogy az Egyesült Államok bábja”.

Hirdetés

Mindemellett a tárcavezető védelmébe vette hazája rakétatesztjeit, mondván, hogy azok az önvédelemhez való jog törvényes gyakorlásának számítanak az Egyesült Államok és szövetségesei „provokatív atomháborús gyakorlatozásai” tükrében.

Hozzáfűzte: számára „a legmegdöbbentőbb és elítélendőbb az”, hogy Guterres Észak-Koreát hibáztatja a feszültség fellángolása miatt a Koreai félszigeten, nem pedig az Egyesült Államokat.

Az ENSZ főtitkára korábban közleményben határozottan elítélte Észak-Korea múlt pénteki rakétaindítását, és felszólította a phenjani vezetést, hogy haladéktalanul hagyjon fel a további provokatív cselekményekkel. Az ENSZ BT Japán kérésére hétfőn ül össze rendkívüli tanácskozásra.

Észak-Korea pénteken […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/21/ballisztikusraketa-teszt-ensz-eszak-korea-kulugyminiszter-egyesult-allamok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Robert Fico volt szlovák kormányfő és Szijjártó Péter …