2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az amerikaiak szerint Zelenszkijnek és az ukrán politikának háttérbe kellene vonulnia

Az amerikaiak szerint Zelenszkijnek és az ukrán politikának háttérbe kellene vonulnia

Ukrajna haderejét és tűzerejét rosszul osztották el, állítják amerikai tisztviselők. Az amerikai stratégák szerint Ukrajna csapatai túlságosan szétszórtak, és az ellentámadás fő déli frontjára kell koncentrálniuk – számol be erről a The New York Times.

Túlságosan szétszórt az ukrán haderő

Az amerikai hírportál szerint Ukrajna nagyrészt azért küzd, hogy áttörje az orosz erők védelmét. Az ukrán ellenoffenzíva egyik fő célja az orosz utánpótlási útvonalak elvágása Ukrajna déli részén: az Oroszország, valamint a Krím félsziget közötti úgynevezett szárazföldi hidat szeretnék átvágni.

De ahelyett, hogy erre összpontosítanának, az ukrán parancsnokok nagyjából egyenlő arányban osztották fel a csapatokat és a tűzerőt kelet és dél között

– közölték a hírportálnak amerikai tisztviselők.

Ennek eredményeként több ukrán erő tartózkodik Bahmut és más keleti városok közelében, mint a déli Melitopol és Bergyanszk közelében, amelyek stratégiailag sokkal jelentősebb frontok – állítják a tisztviselők.

Az amerikai tervezők azt tanácsolták Ukrajnának, hogy összpontosítson a Melitopol felé vezető frontra, amely Kijev első számú prioritása, valamint az orosz aknamezők és más védelmi rendszerek átütésére, még akkor is, ha az ukránok több katonát és felszerelést veszítenek a folyamat során.

Csak taktikaváltással és drámai lépéssel változhat az ellentámadás tempója – mondta az egyik amerikai tisztviselő. Egy másik amerikai tisztviselő szerint az ukránok túlságosan szétszórtak, és egy helyen kell megszilárdítaniuk harci erejüket. Közel három hónappal az ellentámadás kezdete után az ukránok megszívlelhetik a tanácsot, különösen mivel a veszteségek folyamatosan nőnek, és Oroszország továbbra is előnyben van a csapatok és a felszerelés terén.

Tilos az amerikai tiszteknek Ukrajnába látogatni

Christopher Cavoli tábornok, az Egyesült Államok legfelsőbb európai parancsnoka arra sürgette Ukrajna legmagasabb rangú katonai parancsnokát, Valerij Zaluzsnyij tábornokot, hogy egy fő frontra összpontosítson. Ezzel Zaluzsnyij tábornok egyet is értett.

A Biden-kormányzat biztonsági okokból és a Moszkvával fennálló feszültség fokozódásának elkerülése érdekében megtiltotta magas rangú amerikai tiszteknek, hogy Ukrajnába látogassanak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2023/08/26/haboru-ukrajna-amerikai-hadsereg-new-york-times-oroszorszag-krim-felsziget-loszer-tabornokok-volodimir-zelenszkij/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ukrajna beadta a derekát, levette az OTP Bankot a fekete listáról

Ukrajna beadta a derekát, levette az OTP Bankot a fekete listáról

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Magyarország megvétózta az Ukrajnának szánt félmilliárd eurós folyósítást az Európai …