2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az amerikai olajkitermelők szédületes bevétele meghaladja a 200 milliárd dollárt

Hirdetés

Az amerikai olajkitermelők szédületes bevétele meghaladja a 200 milliárd dollárt

Az amerikai olajkitermelők több mint 200 milliárd dolláros, 80 ezer milliárd forintos bevételt kaszáltak Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete óta. A háború felrázta a nemzetközi energiapiacot, az árak pedig lebegő pályára léptek.

Az Egyesült Államokban működő, tőzsdén jegyzett olaj- és üzemanyagipari vállalatok összesített bevétele egészen pontosan 200,24 milliárd dollárra rúgott az év második és harmadik negyedévében – idézi a Financial Times a Standard and Poor’s S&P számára készített jelentését.

Ebbe a csoportba tartozik a „hét nővér”, a legnagyobb olajcégek közül az öt amerikai: a BP, a Chevron, az Exxon, a Shell és a Total, továbbá a közepes méretű és a kisebb, független kitermelők.

Hirdetés

A hat hónapos eredmények azt sugallják, hogy az év végén minden idők legmagasabb bevételét fogják elkönyvelni.

„Az üzemeltetési cash flow az év végére valószínűleg rekordot dönt, vagy legalábbis nagyon közel lesz hozzá” – véli Hassan Eltorie, az S&P elemzésért felelős igazgatója.

Az elképesztő pénzügyi eredmény azonban a Fehér Ház haragját váltotta ki, mivel az emelkedő üzemanyagárak rontották a demokraták esélyeit a félidős választások előtt.

„Hadisarcnak” nevezte például az irdatlan bevételt az amerikai elnök. Joe Biden azzal vádolta az olajvállalatokat, hogy hasznot húznak Moszkva inváziójából.

Az elnök belengette: amennyiben nem növelik a piaci kínálatot, ami lejjebb vinné az árakat, a kongresszustól fogja kérni az olajipar adókulcsainak növelését.

<img id="kep_szerkfoto_image_46036636" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/18/egyesult-allamok-olajkitermeles-bevetel-orosz-ukran-konfliktus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Földcsuszamlás Kamerunban, több ember meghalt

A mentési munkálatok folyamatban vannak, a katasztrófa további áldozatai után kutatnak – mondta újságíróknak a …