2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az állam mentheti meg a megszűnéstől az egyik román légitársaságot

Hirdetés

Az állam mentheti meg a megszűnéstől az egyik román légitársaságot

A légitársaság több mint két éve küzd gazdasági nehézségekkel, amikor adósság-átütemezési megállapodást kötött annak érdekében, hogy átvészelje a koronavírus-járvány okozta financiális problémákat. A Blue Air akkor állami kölcsönt vett fel több mint 300 millió lej értékben, garanciáként pedig a részvényeinek 75 százalékát ajánlotta fel.

A román állam szeptemberben zárolta a diszkont légitársaság bankszámláit, mert utóbbi nem fizetett ki egy jelentős bírságot, ami miatt arra kényszerültek, hogy egy hónapra törölniük kellett a járataikat. A Reuters értesülései szerint román kormány már vizsgálja a légitársaság átvételének lehetőségeit. A pénzügyminisztérium megerősítette: felkérte a romániai Eximbankot, hogy tanulmányozza a felvásárlással kapcsolatos teendőket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/11/17/gazdasagi-gondok-adossag-roman-legitarsasag-blue-air-allami-atvetel-kolcsonok-tobbsegi-reszesedes/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

A szlovák külügyminiszter csak alkohollal bírta elviselni Szijjártó Péter és Robert Fico találkozóját

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Robert Fico volt szlovák kormányfő és Szijjártó Péter …