2020. november 29., vasárnapMa Taksony napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.29. Taksony Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ausztriában először a tanárokat és a rendőröket, majd a teljes lakosságot letesztelik

Hirdetés

Ausztriában először a tanárokat és a rendőröket, majd a teljes lakosságot letesztelik

Tömeges koronavírus-tesztelést kezdenek meg Ausztriában, először a tanárokat és a rendőröket, majd a teljes lakosságot – jelentette be az osztrák kormány pénteken.

A kétszázezer osztrák tanár és óvodai pedagógus mindegyikét tesztelni fogják december 5-én és 6-án, és azon a hétvégén a tervek szerint véget ér a részleges karantén is. A nagyszabású vállalkozás végrehajtásához több mint száz tesztközpontot létesítenek – adta hírül az MTI. A tanárok után az ország mintegy 40 ezer rendőre következik december 7-én és 8-án.

A kormány tájékoztatása szerint az azt követő hetekben az ország kilencmilliós lakosságának is lehetősége lesz a teszt elvégzésére.

Hirdetés

Sebastian Kurz osztrák kancellár megjegyezte, hogy a részvétel önkéntes. Ugyanakkor mindenkit emlékeztetett arra, hogy

a néhány perces teszt néhány hetes karantént akadályozhat meg az országban.

Hozzátette:

Ezért már most arra kérjük a teljes lakosságot, hogy támogassa ezt az országos projektet, és vegyen részt benne. Ez a tömegteszt nagy esélyt jelent Ausztria számára, hogy az oltóanyag elkészültéig visszatérhessen a normalitáshoz

– hangsúlyozta a kancellár, aki egyben közölte: 2021 elejére újabb tömegtesztelést vettek tervbe.

Az osztrák hatóságok már hétmillió antitestszűrésen alapuló gyorstesztet rendeltek meg összesen 50 millió euró (18 milliárd forint) értékben a Roche és Siemens vállalatoktól, illetve további megrendeléseket is terveznek. A kormány szerint az eredmények ezeknél a teszteknél 15 percen belül rendelkezésre állnak. A járvány által különösen erősen sújtott településeken az ingyenes vizsgálatok már hamarább is elérhetők lesznek. A vizsgálatok elvégzésében az osztrák hadsereg, a mentőszolgálat és a tűzoltóság is közreműködik.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/20/ausztria_tomeges_teszteles_tanarok_rendorok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ukrajnában emelkedik a létminimum összege

Ukrajnában emelkedik a létminimum összege

Ukrajnában december elsejétől megnő a létminimum összege, 2189 hrivnya lesz. Így növekedni fog a nyugdíjak, a …