2021. március 9., keddMa Franciska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.03.09. Franciska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ausztriában az egész oltási terv borulhat az AstraZeneca miatt

Hirdetés

Ausztriában az egész oltási terv borulhat az AstraZeneca miatt

Ausztriában aligha tudja telesíteni az oltási tervben vállalt kötelezettségeit, miután a svéd–brit AstraZeneca gyógyszergyártó cég bejelentette, hogy az első negyedévben nem tudja leszállítani a megígért mennyiségű oltóanyagot. 

Ez teljességgel elfogadhatatlan. A szerződésben lefektetett mennyiségeket tartani kell – áll a bécsi egészségügyi minisztérium közleményében.

000 8XT83Y

Fotó: Alex Halada / AFP

Rudolf Anschober tárcavezető azzal nyugtatta a kedélyeket, hogy Ausztria minden beígért adag vakcináért küzdeni fog, és az oltási terv első fázisa, az idősek és az egészségügyi dolgozók immunizálása nem forog veszélyben. A Pfizer–BioNTech 1,2 millió vakcinájával ezt mindenképp biztosítani tudják.

Hirdetés

Két tartomány, Stájerország és Karintia összes idősotthonában a bentlakók, valamint a dolgozók már megkapták a koronavírus elleni első védőoltást, de a többi tartományban is hamarosan végeznek az oltás első körével. A részvételi arány az idős korosztály esetében 70-80 százalékos, míg az egészségügyi személyzet mintegy 60 százaléka oltatta be magát.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/01/24/ausztria_oltasi_terv_astrazeneca_keses/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Harry herceg és Meghan nyilatkozata után vizsgálatot sürget a Munkáspárt

Harry herceg és Meghan nyilatkozata után vizsgálatot sürget a Munkáspárt

A Buckingham-palotának ki kellene vizsgáltatni minden rasszizmussal kapcsolatos állítást – közölte a brit Munkáspárt, miután adásba …