2021. május 15., szombatMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.15. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ausztria fellélegezhet, májusban minden nyithat

Hirdetés

Ausztria fellélegezhet, májusban minden nyithat

Sebastian Kurz osztrák kancellár korábban bejelentette, hogy májusra várható a teljes nyitás, de akkor még bővebb információval nem szolgált, pontos dátumot sem jelölt meg. Annyit mondott, hogy egy időben nyitnak majd az éttermek, a hotelek, a kulturális- és sportlétesítmények is. 

Az osztrák szövetségi kormány, a tartományok vezetői, az önkormányzatok április 23-án megvitatták a nyitás lehetséges menetét. Arra jutottak, hogy az iskolásokat egységesen május 17-én engedik vissza az oktatási intézményekbe, az éttermek és szállodák – illetve más szolgáltatóegységek – pedig május 19-én nyithatják meg a látogatók számára a kapuikat. A döntés alapját egyfelől a járványügyi mutatók stabilizálódása, másfelől az oltások előrehaladása és a kiterjedt tesztelés jelenti.

Az új egészségyügyi miniszter, Wolfgang Mückstein – aki nem rég vette át a posztot távozó elődjétől, Rudolf Anschobertől –, azt az álláspontot támogatja, hogy nagyon óvatosan kell feloldani a korlátozó intézkedéseket.

Sebastian Kurz kancellár kiemelte,

Hirdetés

ezek a nyitási lépések szigorú biztonsági koncepciókkal történnek meg, de végrehajtjuk.

A tervek szerint július 1-től további feloldások lesznek, főképp az éjszakai életet illetően és az esküvők kapcsán.

A heute.at feltette olvasóinak azt a kérdést, hogy mely szolgáltatások megnyitását várják a legjobban. A majdnem 51 ezer szavazó 49 százaléka azt szeretné, ha végre kinyitnának az éttermek és a bárok, ezután az utazásokra vonatkozó voksok érkeztek, utolsó helyen pedig a vásárlásra adták le szavazataikat az emberek.

Iskolák

Az iskolákban, mint korábban, újra kötelező lesz a maszkviselés, a rendezvényeket továbbra sem engedélyezik, és sportolni, énekelni csak a szabadban lehet: az udvaron, illetve a kültéri sportpályákon.

<img id="kep_szerkfoto_image_37739265" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3773/37739/377392/37739265_7fe9bbcf92732068e7e1f71b480df13c_wm.jpg" alt="Egy iskolás gyerek egy bécsi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/04/27/ausztria-fellelegezhet-majusban-minden-nyithat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Oroszországnak már nem barátja az Egyesült Államok és Csehország

Oroszországnak már nem barátja az Egyesült Államok és Csehország

Az Egyesült Államok és Csehország felkerült az orosz kormány által elfogadott, barátságtalan államokat felsoroló listára – …