2020. december 5., szombatMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ausztrália elit alakulatai afgán civileket öltek meg

Hirdetés

Ausztrália elit alakulatai afgán civileket öltek meg

Az ausztrál hadsereg nyilvánosan közölte csütörtökön, hogy elit alakulatainak több katonája összesen 39 civilt gyilkolt meg Afganisztánban – írja a CNN. Angus John Campbell tábornok, az ausztrál fegyveres erők parancsnoka csütörtökön nyilatkozta, hogy a speciális feladatokra kiképzett SASR alakulat (Special Air Service Regiment) 25 katonája bizonyítottan gyilkolt meg foglyokat  és más civileket bevetései során.

Ausztrália 2016-ban indított vizsgálatot az elit alakulatok 2005 és 2016 közötti tevékenységének ügyében, miután az afgán médiában olyan vádak kerültek elő, amelyek szerint ausztrál katonák többször is fegyvertelen férfiakat és gyermekeket gyilkoltak meg.

Az ausztrál hadsereg belső ellenőrzése jelentésében megállapította, hogy a háborús bűnökről hiteles információk állnak rendelkezésére, a vádakban szereplő, mind a 23 incidensről, melyek során 39 embert gyilkolt meg a SASR 25 tagja – nyilatkozta Campbell […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/11/19/afganisztan_ausztralia_haboru/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újraindul a gyerekként illegálisan bevándoroltakat segítő amerikai program

Újraindul a gyerekként illegálisan bevándoroltakat segítő amerikai program

Pénteken Nicholas Garaufis New York-i körzeti bíró elrendelte, hogy az Egyesült Államok kormány állítsa vissza …