2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Atomvonat tarthat Ukrajna felé, legalábbis a Kreml azt akarja, hogy ezt higgyük

Hirdetés

Atomvonat tarthat Ukrajna felé, legalábbis a Kreml azt akarja, hogy ezt higgyük

Ukrajna felé tartó tehervonatról kezdett el terjedni egy videó a Telegramon, a rakomány az orosz hadsereg nukleáris egységéhez tartozhat – írja a Sky News. A páncélozott személyszállítók és egyéb felszerelés feltehetőleg az orosz védelmi minisztérium 12-es igazgatóságához tartozik, ez felel a nukleáris fegyverekért, azok tárolásáért és karbantartásáért.

A vonat szállítmánya kizárólag védelmi célt szolgál, a felvétel kiszivárogtatása pedig valószínűleg erődemonstráció Moszkva részéről – mondta a Sky News által megkérdezett szakértő arra utalva, hogy a videót először egy Kreml-közeli oldal osztotta meg.

Egy másik szakértő szerint egyelőre nincs okunk a pánikra, mert a NATO figyelmeztetései alapján hosszútávon Oroszországot érné a legnagyobb csapás egy atomfegyver esetleges bevetése során. Bár a tehervonat és szállítmánya valóban a 12-es igazgatóság jeleit viseli magán, az is elképzelhető, hogy csak utánpótlást küldenek az ukrán frontra Moszkvából, ráadásul a videó alapján nem is egyértelmű, pontosan merre halad a vonat. Nem szokatlan ilyen jellegű szállítmányt látni az évnek ebben az időszakában, az atomhatalmak ilyenkor tartják éves hadgyakorlatukat – tette hozzá az elemző, aki szerint szintén leginkább arról van szó, hogy Oroszország meg akarja mutatni, milyen fegyvereket tudna bevetni, ha akarna.

Hirdetés

Mások szerint egyébként Putyin hétvégén készül tesztelni az Északi-sarkkörnél az apokalipszis fegyvereként is emlegetett, Poseidon nevű nukleáris torpedó drónt, legalábbis a The Times értesülései szerint erre figyelmeztette a NATO a katonai szövetség tagjait.

Korábban az orosz elnök már célzott az atomfegyver bevetésére, amikor beszédében azt mondta, Oroszország rendelkezik modern tömegpusztító fegyverekkel és figyelmeztette a Nyugatot, nem blöfföl.

Forrás:
http://hvg.hu/tudomany/20221004_Orosz_nuklearis_egysegek_tartanak_Ukrajna_fele#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb országban büntetik börtönnel a házasságon kívüli szexet

Újabb országban büntetik börtönnel a házasságon kívüli szexet

Az új büntető törvénykönyvet várhatóan még az idén elfogadja az indonéz parlament. Tilos lesz a …