2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Átadhatják a nemzetközi törvényszéknek a ruandai népirtás gyanúsítottját

Átadhatják a nemzetközi törvényszéknek a ruandai népirtás gyanúsítottját

A francia semmítőszék jóváhagyta szerdán a párizsi fellebbviteli bíróság korábbi döntését arról, hogy Franciaország átadhatja a ruandai népirtás egyik gyanúsítottját, Félicien Kabugát a tanzániai székhelyű nemzetközi törvényszéknek.

A 26 évnyi bujkálás után Párizsban májusban elfogott férfit azzal vádolják, hogy pénzügyi támogatást nyújtott az annak idején mintegy 800 ezer embert meggyilkoló hutu milíciáknak.

A fellebbviteli bíróság, amelynek feladata az elfogatóparancs érvényességének vizsgálata volt, júniusban rendelte el a 84 éves Kabuga átadását, de a gyanúsított fellebbezett a döntés ellen a semmítőszéknél.

Szerdán a testület megállapította, hogy semmilyen jogi vagy egészségügyi akadálya nincsen az elfogatóparancs végrehajtásának.

A több mint két évtizede bujkáló férfi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/09/30/ruandai_nepirtas_torvenyszek_francia_nemzetkozi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szigorú korlátozások léptek életbe Walesben a koronavírus miatt

Életbe léptek péntek este Walesben a csaknem teljes zárlattal felérő, több mint két hétig tartó …