2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Árverésen viheti a kocsit, de ne lepődjön meg, ha lekapcsolja az Interpol

Hirdetés

Árverésen viheti a kocsit, de ne lepődjön meg, ha lekapcsolja az Interpol

Nem számít újdonságnak, hogy a lefoglalt tárgyakat rendszeresen értékesíti a szerb vámhatóság. A szemfüles portyázó jutányosan tehet szert egy-egy keresett cikkre.

Ezúttal egy 2015-ös évjáratú Audi A6-ost hirdettek meg nagyjából tízezer eurós, kevesebb mint hatmillió forintos indulóáron. A piaci értéke ennél 50 százalékkal magasabb: egy ehhez hasonló, ám „jogtiszta” autóért akár több mint tizenötezer eurót is lehet kapni.

A licitre kínált autónak egyetlen, viszont komoly baja van: a nemzetközi rendőri szervezet, az Interpol körözi – jelentette a Vreme.

Hirdetés

A vámhatóság becsületére szóljon, hogy a potenciális vásárlót erről a „zavaró körülményről” előre tájékoztatják. Ennek ellenére rejtélyes, hogy egy körözött járművet hogyan értékesíthet egy állami szerv.

A vevő tehát tisztában van azzal, hogy a tulajdonát akár másnap elkobozhatják vagy lefoglalhatják, hacsak „nem autózik vele körbe-körbe az udvarában” – jegyezte meg egy civil fogyasztóvédelmi szervezet, amely kesernyésen hozzátette: „ilyen csak Szerbiában fordulhat elő”.

Na sajtu Carine, prodaje se Audi koji je pod potragom Interpola‼️

Ali pošteno, potencijalni kupac je o tome unapred obavešten te zna da mu sutra taj auto može biti oduzet. Osim ako ga ne bude vozio po dvorištu.

Ovo samo u Srbiji ima. Interpol potražuje auto, ???????? pic.twitter.com/KdD40TvHBR

— Udruženje potrošača EFEKTIVA (@UBKEFEKTIVA) May 20, 2024

Néhány éve még több lopott autót találtak a Balkánon.

Nem egyedi eset

Az albán határon a macedón rendőrség 2006-ban öt, embercsempészetre rendszeresített autót foglalt le, köztük egy méretes, eredetileg 70 ezer fontba kerülő BMW terepjárót, amelyről azt feltételezték, hogy a Realban játszó David Beckhamtől lopták el Madridban. A nyomozás szerint legkevesebb húsz tulajdonost váltott, mire a bűnözőknél kötött ki, lefoglalása után pedig az akkori macedón belügyminiszter asszony használta szolgálati kocsiként.

Gordana Jankulovszka azt mondta: azután ült be a terepjáróba, hogy senki sem jelentkezett érte, de ha

Beckham visszakéri az autót, személyesen fogom neki átadni a kulcsait.

Nagy port kavart, amikor egy dél-szerbiai férfi 2011-ben a helyi vámhivatal árverésén vett egy Mercedest, amelyről már az első ellenőrzés során kiderült, hogy Svájcban lovasították meg. Miután megtudta, hogy minden megtakarítását egy olyan autóra költötte, amelynek külföldi a tulajdonosa, megkísérelte visszakérni pénzét az állami hatóságtól.

[…]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/26/szerbia-vamhatosag-arveres-lopott-auto-interpol-korozes-hatar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kialakulóban a megegyezés, Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen, a leköszönő Európai Bizottság elnöke várhatóan a posztján maradhat, az Európai …