2022. október 7., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.07. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Áradás és földcsuszamlás Japánban, tovább emelkedett az áldozatok száma

Hirdetés

Áradás és földcsuszamlás Japánban, tovább emelkedett az áldozatok száma

A Nanmadol tájfun vasárnap reggel ért partot Japán harmadik legnagyobb szigetén, Kjúsún. Hétfőn erős széllökésekkel csapott le és rekordmennyiségű csapadékot hozott. A legfrissebb információk szerint legalább két ember halálát okozta és kilencvenen megsebesültek. A természeti katasztrófa miatt 9 millió embernek kellett elhagynia otthonát és 350 ezer háztartás áram nélkül maradt.

Az előrejelzések szerint a következő 24 órában akár 400 milliméter eső is hullhat. A szupertájfun – mely akár óránként 234 kilométeres széllökésekkel is járt – miatti földcsuszamlásokban házakat temetett maga alá a föld. Ez egy négyes vagy ötös kategóriájú hurrikánnak felel meg – számolt be a BBC.

A fővárosban, Tokióban is heves esőzések voltak, a Tozai metróvonalat áradás miatt lezárták. Több száz repülőjáratot töröltek, a vonatok és a kompok sem közlekedtek, illetve az üzletek is bezártak. A vihar miatt Kisida Fumio miniszterelnök keddre halasztotta New York-i útját, ahol az ENSZ Közgyűlésen mond majd beszédet.

Az előrejelzések szerint a vihar […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/09/20/nanmadol-tajfun-vihar-japan-foldcsuszamlas-aradas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

Évtizedek óta használjuk a minőségét megőrzi címkéket, amelyek arra szolgálnak, hogy útba igazítsák a vásárlókat, …